Business plan schrijven op één A-viertje

Iedereen heeft plannen. Zakelijk en privé. Maar we realiseren die plannen vaker niet, dan wel. We leven in de waan van de dag en komen gewoon niet toe aan de uitvoer. Of iemand heeft plannen bedacht, maar niemand erbij betrokken waardoor draagvlak ontbreekt. Maar wat nog het meest voorkomt, is dat we wel plannen hebben, maar dat ze te vaag, weinig inspirerend of richtingloos zijn.

Die tijden zijn voorbij, want met dit boek maak je een (business)plan dat wél werkt. Met behulp van de OGSM-methodiek maak je je dromen, ideeën en plannen concreet. OGSM staat voor Objective, Goals, Strategies, Measures en omhelst een plan op 1 A4 (ja, je leest het goed: op 1 A4!) dat leidt van visie naar actie. Het verbindt ambitieuze doelstellingen aan concrete activiteiten en het helpt om goede plannen te maken en hier slim aan te werken. Een businessplan maken is zo geen ‘moetje’ meer, maar een moment om gestructureerd en strategisch te bepalen waar je over een bepaalde tijd wilt zijn en hoe je daar gaat komen.

Businessplan op 1 A4‘ is geschreven om je aan de hand van vele voorbeelden, praktische tips en oefeningen te helpen de OGSM-methodiek eigen te maken. De focus ligt op een zakelijke toepassing, maar niets houdt je tegen om de methodiek ook privé te gebruiken. De OGSM-methodiek kan immers toegepast worden op alles waar je een plan voor nodig hebt.

De methodiek is wereldwijd bewezen effectief. Vele personen en organisaties werken er al jarenlang mee, zoals de NASA, Procter & Gamble, Coca-Cola en Business Openers. Aan de slag dus als je nog succesvoller wilt zijn.

Over de auteurs
Marc van Eck, Ellen Leenhouts en Judith Tielen zijn allen partner bij strategisch marketing-adviesbureau Business Openers. Zij kennen elkaar van Procter & Gamble, waar zij de OGSMmethodiek geleerd hebben. In hun adviespraktijk hebben zij de afgelopen jaren veel van hun klanten met OGSM verder geholpen. Zij geven er ook lezingen en trainingen over.

[isbn]9789043028134[/isbn]

Lees ook:Werk toe naar je beste relatie ooit
Lees ook:Voorproefje Plan B – Sabine Leenhouts
Lees ook:Senioren leren werken met Apple OS X
Lees ook:Duurzame bedrijfsvoering als effectieve concurrentiekracht
Lees ook:100% APP & BOOK: de taalgids van nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.