Amsterdamse fotojournalistiek door Willem Middelkoop

Willem Middelkoop is ondernemer en publicist en werd bij het grote publiek bekend als auteur van de bestsellers ‘Als de dollar valt’ en ‘Overleef de kredietcrisis’. Recent is de opvolger ‘Goud en het geheim van geld’ verschenen. Slechts weinigen weten echter dat Willem Middelkoop tussen 1980 en 2000 een zeer succesvol fotojournalist was.

Nadat hij als student in 1980 naar de hoofdstad was verhuisd, besteedde hij vrijwel al zijn uren buiten de collegebanken op straat, altijd op zoek naar dat ene krachtige beeld. Zijn eerste nieuwsfoto verscheen in oktober 1980 in De Courant/Nieuws van de Dag, de krant die later opging in De Telegraaf. Vanaf dat moment werden zijn nieuwsfoto’s vrijwel wekelijks gepubliceerd door (inter)nationale kranten. Vanaf 1998 werkte hij twee jaar als chef beeldredactie voor Het Parool. In 2001 stopte hij als fotojournalist om zich volledig te richten op zijn baan als verslaggever voor RTL Z.

In totaal heeft Middelkoop tijdens zijn twintig jaar lange carrière acht prijzen in de jaarlijkse wedstrijd van de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten (NVF) gewonnen. Met zijn foto van de brandende flat na de vliegtuigramp in de Amsterdamse Bijlmer (1991) greep hij net naast de hoofdprijs. In ‘Code Willem – Amsterdam 1980-2000‘ heeft Willem Middelkoop een selectie gemaakt van zijn mooiste en belangrijkste foto’s, geschoten tussen 1980 en 2000 in Amsterdam.

Over de auteur
Willem Middelkoop (1962) is ondernemer en journalist en werd bekend als marktcommentator voor RTL Z en vaste medewerker van De Wereld Draait Door. Hij is de oprichter van de webshop Amsterdamgold.com en het Gold&Discovery Fund. Van Middelkoops ‘Als de dollar valt‘ zijn bijna 50.000 exemplaren verkocht. Zijn tweede boek, ‘Permanente Oliecrisis‘, werd eveneens een bestseller.

[isbn]9789046814796[/isbn]

Lees ook:Lees dit boek als je geld je lief is!
Lees ook:Kamervragen over Nout Wellink naar aanleiding van nieuwe boek Willem Middelkoop
Lees ook:Het financiële systeem moet op de schop
Lees ook:Willem Melching beschrijft opkomst en ondergang van Hitler
Lees ook:‘Harry Potter and the Half-Blood Prince’ scoort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.