Ilja Gort geeft een ton weg

Omdat hij begaan is met het lot van mens en dier en het lot van de wijndrinker in het bijzonder, geeft wijnboer Ilja Gort een ton weg. Niet in geld, maar in wijn: een ton la Tulipe Prestige 2009 staat op zijn château klaar voor transport naar Nederland.

“In tijden van crisis is het belangrijker dan ooit om optimaal te genieten van de kleine dingen. Slurpen is dan niet alleen goed voor de smaakbeleving, het is bovendien economisch verantwoord; slurpend doe je immers langer met je wijn. Met een mooie wijn breng je mensen dichter bij elkaar. Daarom stel ik een ton wijn beschikbaar om de wereld een beetje gezelliger te maken. Ik denk daarbij aan het organiseren van een buurtfeest, een spetterend huwelijksfeest of veil die ton voor een goed doel. Desnoods geef je een groot feest voor alle mensen die Ton heten”, aldus Ilja Gort.

Gort komt de ton (of haar inhoud in gebottelde vorm, circa 300 flessen), persoonlijk thuis afleveren. Via de speciale actiepagina www.slurp.nu/actie kan men kans te maken op de ton wijn. Als troostprijs stelt Ilja Gort ook zijn nieuwe boek ‘Ik slurp dus ik ben’ ter beschikking.

Over de auteur
Ilja Gort is een Nederlandse wijnboer in Frankrijk en bekend van de La Tulipe-wijnen. Uit onderzoek is gebleken dat het bijzonder droevig is gesteld met de smaakbeleving van de Nederlander. Slurpen wordt gezien als ‘niet netjes’ en ‘een vies geluid’. “Ach”, verzucht Gort, “iedereen heeft het slurpen afgeleerd, dus eigenlijk moeten we blij zijn dat ten minste een kwart van de mensen wél slurpt!” Ilja Gort schreef eerder ‘Leven als Gort in Frankrijk’ en ‘Overleven als Gort in Frankrijk’, ‘De nieuwe wijnsurvivalgids’, ‘Het Merlot Mysterie’, ‘Slurp!’ en nu ‘Ik slurp dus ik ben’.

[isbn]9789400500754[/isbn]

Lees ook:Château Slurp; zo houd je een wijnchateau in de vaart
Lees ook:Ilja Gort stapt over naar Dutch Media Books
Lees ook:Ilja Gort leert ons wijn slurpen
Lees ook:Nieuwe boek van Ilja Gort: Slurp Grand Cru
Lees ook:Vegetariër Ilja Gort schrijft roman over slagersvak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.