Rascha Peper verzamelt beste autobiografische verhalen

“Bezoekers aan ons huis kunnen niet om de kat heen. Hij staat degenen die aanbellen in de hal al belangstellend op te wachten (als hij zou kunnen opendoen, zou hij die taak met plezier op zich nemen), begeleidt hen ronkend naar hun plaats en begint hun tas leeg te hengelen om er zelf in te gaan zitten”

Al jaren schrijft Rascha Peper op de achterpagina van NRC Handelsblad korte verhalen over mensen en dieren (vooral katten). De schrijfster van veelgeprezen literaire romans toont zich daarin van haar scherpste en geestigste kant. In ‘Fantoompoezen’ verzamelde zij haar beste autobiografische verhalen, waarin ze zichzelf en haar omgeving met milde spot beschouwt.

Over de auteur
Rascha Peper (1949) heeft een groots oeuvre op haar naam staan. Haar werk werd van meet af aan lovend ontvangen door pers en publiek. De roman ‘ Rico’s vleugels‘ (1993) stond op de shortlist van de AKO Literatuurprijs, ‘Russisch Blauw‘ (1995) werd bekroond met de Multatuliprijs, en veel lof oogstte zij in 2003 met het omvangrijke ‘Wie scheep gaat‘. Haar recentste roman is ‘Vossenblond‘ (2011).

[isbn]978902144618[/isbn]

Lees ook:Schrijfster Rascha Peper (64) overleden
Lees ook:Marleen Janssen over de onzekerheid van de liefde
Lees ook:Kauwgomkind: verhalen van Doeschka Meijsing
Lees ook:NS Try out festival
Lees ook:Wim Brands gaat op reis met schrijvers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.