De vijf kanshebbers op de Gouden Boekenuil 2013

Oek de Jong, Arnon Grunberg, Peter Terrin, Marja Vuijsje en Tommy Wieringa maken kans op de Gouden Boekenuil 2013. De shortlist is zojuist bekendgemaakt. Wie zal er uiteindelijk met de belangrijkste literaire prijs van Vlaanderen naar huis gaan?

De vakjury van de Gouden Boekenuil 2013, met Friedl’ Lesage als voorzitter en Wim Brands, Diane Broeckhoven, Elsbeth Etty, Marc Reynebeau en Frederick Vandromme koost uit de longlist van twintig titels de volgende vijf boeken:

  1. Oek de Jong – ‘Pier en oceaan‘ (Atlas Contact)
  2. Arnon Grunberg –  ’De man zonder ziekte‘ (Nijgh & Van Ditmar)
  3. Peter Terrin – ‘Post mortem‘ (Arbeiderspers)
  4. Marja Vuijsje – ‘Ons kamp‘ (Atlas)
  5. Tommy Wieringa – ‘Dit zijn de namen‘ (De Bezige Bij)

De uitreiking van de Gouden Boekenuil vindt plaats op zaterdag 4 mei in de Vooruit in Gent. De winnaar krijgt € 25.000 en een kunstwerk van Philip Aguirre. Bent Van Looy, voorzitter van de Lezersjury, reikt dan de Prijs van de Lezersjury uit, goed voor € 2.500 euro en een pen van Montblanc.

De 100 lezers van de Lezersjury van de Gouden Boekenuil zullen samen de vijf genomineerde titels lezen en er hun oordeel over vellen. Ze komen vanavond samen in Gent om hun leespakket van 5 boeken in ontvangst te nemen. In de Vooruit kunnen ze kennis maken met elkaar en met Lezersjuryvoorzitter Bent Van Looy, en krijgen ze meer uitleg over de spelregels van deze publieksjury.

Goesting? Korting!
Om iedereen zin te geven om de genomineerde boeken van te lezen en erover mee te praten op het online discussieforum, krijg je van 1 maart tot 31 maart korting op de boeken bij de boekhandel. De Standaard en Humo en publiceren respectievelijk op 1 maart en 5 maart kortingsbonnen van 2,5 euro voor ieder van de 5 boeken.

De Gouden Boekenuil is een initiatief van Boek.be en komt tot stand met de steun van Fintro. Mediapartners zijn Canvas, Radio 1, Cobra.be, Humo en De Standaard; Stad Gent en Grimbergen zijn ondersteunende partners.

Lees ook:Net bekendgemaakt: longlist Gouden Boekenuil 2013
Lees ook:Friedl’ Lesage is nieuwe voorzitter Gouden Boekenuil 2013
Lees ook:Vernieuwde Gouden Boekenuil vliegt in 2012 weer uit
Lees ook:Longlist Gouden Boekenuil bekend
Lees ook:Gouden Boekenuil zoekt Vlaamse lezers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.