Genomineerden NS Publieksprijs 2012 zijn bekend                    

De genomineerden voor de NS Publieksprijs 2012 zijn bekendgemaakt tijdens Manuscripta. Kanshebbers op deze prijs zijn: Paulien Cornelisse met ‘En dan nog iets‘, A.F.Th van der Heijden met ‘Tonio‘, Mart Smeets met ‘De Lance factor‘, Esther Verhoef met ‘Tegenlicht‘, Suzanne Vermeer met ‘Noorderlicht‘ en Simone van der Vlucht met ‘In Mijn Dromen‘.

Publiek kan tot de uitreiking op 15 oktober stemmen op een van de twee spannende boeken, twee romans of twee non-fictie bestsellers. Dit kan via www.nspublieksprijs.nl of – voor het eerst dit jaar – per sms (Boek titel naar 2255). Daarnaast stemt een Kernjury, bestaande uit 275 jaarlijks wisselende leden. Deze werd vandaag in aanwezigheid van de auteurs geïnstalleerd. De stemmen van de Kernjury en die van het algemene publiek bepalen samen welk boek de NS Publieksprijs 2012 wint en zich voortaan Boek van het Jaar 2012 mag noemen. Vorig jaar werd door 66.000 mensen een stem uitgebracht.

De NS Publieksprijs is de grootste publieksprijs voor boeken van Nederland. Ruim 66.000 mensen brachten in 2011 hun stem uit, een verdubbeling van het aantal stemmen van 2010. ‘Déjà vu‘ van Esther Verhoef was toen de winnaar. In het verleden wonnen de boeken van onder andere Simone van der Vlugt, Herman Koch, Arthur Japin en Joris Luyendijk. De zes oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar (juni 2011-juni 2012). Een selectiecomité van boekverkopers en bibliothecarissen maakte de keuze. De winnaar ontvangt een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een NS Altijd Vrij abonnement 1e klas (€ 5.940,-).

Lees ook:Wie wint NS Publieksprijs 2011 – dit zijn de genomineerden…
Lees ook:Nominaties NS Publieksprijs 2009 bekend
Lees ook:Esther Verhoef wint NS Publieksprijs met Déjà vu
Lees ook:NS Publieksprijs nominaties bekend
Lees ook:Zes nominaties NS Publieksprijs 2013 bekend

3 reacties op “Genomineerden NS Publieksprijs 2012 zijn bekend                    

  1. Petra van der Hoeven

    Mijn stem gaat uit naar een boek naar keuze, t.w. het boek OPSTAAN IN HET DONKER van auteur LEO VAN DER HOEVEN. De professioneel tekstwriter honoreerde het boek als dé opdracht van zijn leven, zo actueel, aansprekend, indringend en anders dan anders geschreven vond hij het. De eerste reacties van lezers zijn unaniem lovend te noemen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Petra van der Hoeven

    Ik waardeer de genomineerden voor de NS Publieksprijs! Graag echter vraag ik aandacht voor ´een boek naar keuze´ genaamd OPSTAAN IN HET DONKER en geschreven door mijn man LEO VAN DER HOEVEN. De professioneel tekstwriter honoreerde het boek met DÉ OPDRACHT VAN ZIJN LEVEN, zo actueel, indringend, aansprekend en anders dan anders geschreven vond hij het. De eerste reacties van lezers zijn dan ook lovend te noemen. Een reactie was, Leo het lijkt wel alsof je al tientallen jaren schrijver bent…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Petra van der Hoeven

    Sorry, ik had niet gezien dat ik ook gisteren al een bericht geplaatst had…Bovendien had ik per abuis geen website ingevuld. Dus het bericht van 2 oktober mag van mij weg…Dank!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.