Jeroen Willems winnaar van de esta prijs voor het beste luisterboek

Jeroen Willems is de winnaar van de esta prijs voor het beste luisterboek. Dit maakte de jury-voorzitter Mieke van der Weij gisteravond bekend tijdens een speciale uitzending met publiek van NPS programma Kunststof op radio 1. Jeroen Willems won de prijs met zijn uitvoering van ‘Extreem luid & ongelooflijk dichtbij’ van Jonathan Safran Foer, die bij Uitgeverij Rubinstein is verschenen.

De jury vindt Willems’ uitvoering zeer geslaagd. “Alles wat Jeroen Willems aanpakt blijkt te lukken, of het nu acteren, zingen of voorlezen is. Maar wat écht knap is, is dat hij met zijn volwassen stem in de huid van een hoofdpersoon van negen jaar kruipt. Dat lukt hem zonder dat het kinderachtig wordt.” De Prijs voor het Beste Luisterboek wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Het jarige tijdschrift esta heeft voor het eerst haar naam verbonden aan de prijs.

Met de bekendmaking is gelijk het startschot gegeven voor de Week van het Luisterboek 2009, die tot en met 28 juni duurt. Consumenten die in deze periode een luisterboek aanschaffen bij deelnemende (web)winkels krijgen het Geschenk voor de Week van het Luisterboek Factor 100 cadeau. Dit Geschenk werd exclusief geschreven en ingesproken door Aaf Brandt Corstius en Machteld van Gelder.

Lees ook:Longlist Esta Luisterboek Award bekend (volledig overzicht)
Lees ook:Week van het Luisterboek krijgt publieksprijs
Lees ook:Shortlits esta prijs voor het beste luisterboek
Lees ook:De juryleden van de Esta-prijs voor het beste luisterboek bekend gemaakt
Lees ook:Week van het Luisterboek van start; duurt t/m 28 april

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.