Wie gun jij de Boek-delenprijs 2009?

Welk boek heeft uw leesclub in het seizoen 2008-2009 de beste discussie opgeleverd? Is het ‘Datumloze dagen’ van Jeroen Brouwers, ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis, ‘De literaire kring’ van Marjolijn Februari, ‘De overgave’ van Arthur Japin, ‘Anna Boom’ van Judith Koelemeijer, ‘Vrouwland’ van Rachida Lamrabet, ‘Aan Chesil Beach’ van Ian McEwen, ‘Over de liefde’ van Doeschka Meijsing, ‘Nachttrein naar Lissabon’ van Pascal Mercier, ‘Koetsier Herfst’ van Charlotte Mutsaers, ‘Lucifer’ van Connie Palmen of ‘Bruidsvlucht’ van Marieke van der Pol? Eén van deze genomineerde zal 7 november horen of de Boek-delenprijs voor hem of haar is.

Deze twaalf, veel door leesclubs, gelezen boeken zijn genomineerd voor deze vierde editie van de Boek-delenprijs. Maar leesclubs kunnen ook zelf boeken voordragen door hun stem uit te brengen op een andere titel.Laat het weten door uw stem uit te brengen voor de verkiezing van het Leesclubboek van het Jaar. De auteur van het winnende boek wordt bekroond met de Boek-delenprijs en ontvangt een bedrag van € 2000,-. Voor de deelnemende leesclubs zijn er diverse prijzen te winnen, zoals boekenpakketten, boekenbonnen en gratis abonnementen op Boek-delen. De leesclub die de beste motivatie schrijft voor de uitgebrachte stem, wint de speciale Motivatieprijs die bestaat uit een bedrag van € 250,- aan boekenbonnen.

Stemmen kan tot 1 oktober via de website van de Boek-delenprijs of via een deelnameformulier dat wordt verspreid bij het volgende nummer van het tijdschrift Boek-delen. Op 7 november wordt de winnaar van de Boek-delenprijs bekendgemaakt tijdens het Lezersfeest in de Centrale Bibliotheek Rotterdam.

De Boek-delenprijs is een initiatief van het Lezersfeest, het Vlaams steunpunt voor bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra LOCUS en het tijdschrift Boek-delen. Eerdere winnaars van de prijs zijn Khaled Hosseini (‘De vliegeraar’), Stefan Brijs (‘De engelenmaker’) en Gerbrand Bakker (‘Boven is het stil’).

Lees ook:Gerbrand Bakker wint Boek-delenprijs
Lees ook:Lezers Boek-delen koesteren papieren boek
Lees ook:WIZO literatuurprijs: Nederlandse prijs Joodse schrijvers
Lees ook:Woord van het jaar verkiezing: gastroseksueel of hufterindex?
Lees ook:Paulien Cornelisse ontvangt Tollens-prijs 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.