Genomineerden Herman de Coninckprijs bekendgemaakt

De dichters Johan de Boose, Luuk Gruwez, Herman Leenders, Bart Meuleman en Peter Verhelst zijn genomineerd voor de Herman De Coninckprijs 2009. Die prijs bekroont de beste dichtbundel van het afgelopen jaar. De Herman De Coninckprijs, waar een geldprijs van 6.000 euro aan vasthangt, wordt op 29 januari uitgereikt in de Antwerpse Arenbergschouwburg. De winnaar wordt gekozen door een vakjury. Voorts zal ook het beste debuut bekroond worden met een geldprijs van 1.000 euro. Het grote publiek kan via een stemming op internet zijn favoriete gedicht kiezen uit vijf inzendingen.

De vakjury zal het beste werk kiezen uit vijf dichtbundels: ‘De vrijheid van zwijgen’ (Johan de Boose), ‘Lagerwal’ (Luuk Gruwez), ‘Vervalsingen’ (Herman Leenders), ‘Omdat ik ziek werd’ (Bart Meuleman) en ‘Nieuwe sterrenbeelden’ (Peter Verhelst). Die vijf dichtbundels werden gekozen uit 37 kanshebbers.

De vakjury wordt voorgezeten door Lieve Coppens. Zij wordt bijgestaan door Lisbeth Imbo, Friedl’ Lesage, Marc Reynebeau en Piet Piryns. De stemming voor het beste gedicht loopt van 19 tot en met 23 januari op www.boek.be. De laureaat zal zijn of haar gedicht vereeuwigd zien op een poster die naar aanleiding van gedichtendag op 29 januari in de betere boekhandel verspreid zal worden. In 2008 won Miriam Van Hee de prijs met haar bundel ‘Buitenland’.

Lees ook:Wie wint publieksprijs Herman de Coninckprijs 2011?
Lees ook:Vijf dichters genomineerd voor Herman de Coninckprijs 2011
Lees ook:Stemmen! Herman de Coninck Publieksprijs Beste Gedicht
Lees ook:Vijf dichters maken kans op de Herman de Coninckprijs 2012
Lees ook:Genomineerde dichters Herman de Coninckprijs 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.