Marnix Peeters maakt overstap naar Uitgeverij Prometheus

Auteur Marnix Peeters stapt op bij uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen om zich bij het fonds van Uitgeverij Prometheus aan te sluiten. In het interview dat vandaag in De Morgen verscheen zegt hij: ‘Ik proef veel enthousiasme. (…) Bij Prometheus kom ik naast een grootheid als Herman Brusselmans te staan. En dat rauwere en minder fijnzinnige past misschien wel beter bij me. Ik kon niet anders dan op dat lanceerplatform stappen, het voelt gevoelsmatig juister aan. (…) Het voelt aan als een veilige omgeving.’

Marnix Peeters begon zijn carrière als muzieksamensteller bij Studio Brussel, maar ontdekte al snel dat hij vooral een mens van letters is. Hij vestigde zijn naam als rockjournalist bij Humo. Nadien was hij jarenlang de topinterviewer van Het Laatste Nieuws en De Morgen. Vanaf een berg in de Oostkantons, de ideale voedingsbodem voor zijn zwartkomische verbeelding, stuurde hij in 2012 zijn debuutroman De dag dat we Andy zijn arm afzaagden de wereld in, die naar het Italiaans werd vertaald en uitgebracht door Elliot Edizioni. In 2013 kwam hij met Natte dozen. Beide boeken kregen veel media-aandacht en werden lovend ontvangen.

De nieuwe roman van Marnix Peeters zal in augustus 2014 verschijnen en draagt de voorlopige titel De tenondergang en de ongelooflijke wederopstanding van Eddy Vangelis.
Het is het verhaal van Eddy Vangelis, geboren: Eddy Van Geel, zoon van François Van Geel en Borghild Brenner, die zijn godverdomde best deed om een goed en trouw mens te zijn (en het ook was), die door iedereen werd verlaten en bedrogen, die rechtkroop, zijn leven op een andere leest schoeide, en uiteindelijk triomfeerde – op zijn eigen, bescheiden manier.

Alhoewel, bescheiden.

Lees ook:De tenondergang en de ongelooflijke wederopstanding van Eddy Vangelis
Lees ook:Eddy Merckx geeft royalty’s wielerboek aan Damiaanactie
Lees ook:Koen Peeters wint E. du Perronprijs met roman over Rwanda
Lees ook:F. Bordewijkprijs voor Koen Peeters
Lees ook:Rechtbank wijst eis van (de echte) Patricia Perquin af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.