101 redenen om niet te sporten, maar wel te doen!

Na ‘101 redenen om niet te sporten, maar wel te doen!’ bestaan er geen excuses meer om niet te gaan sporten! Alle taboes en excuses die je maar kunt verzinnen worden in dit boek uitgeschakeld. Na de 101 redenen heb je geen excuus meer om je sportschoenen niet aan te trekken.

Zo begint het boek bij reden 6 met: ‘Ik vind geen enkele motivatie’, waarschijnlijk herkennen veel mensen zich in dit excuus. Het antwoord van de schrijfster, Andra Laarhuis, is: ‘Zonder enige vorm van motivatie ben je niet te helpen. Lees het boek anders eerst even uit.’ Door de grapjes en humor in dit boek lach je stiekem jezelf uit om de excuses die je ooit heb gebruikt voor het niet gaan sporten.

Een ander excuus is: ‘Ik slenter al’, veel vrouwen zullen dit herkennen… Namelijk tijdens het shoppen! Maar niet alleen jij zal afslanken, je bankrekening zal ook stukken afslanken als je wekelijks met een nieuwe outfit thuiskomt…

Nog een leuk excuus is: ‘Ik vind sportkleding te mannelijk’, ja maar het is toch ook geen catwalk show die je gaat lopen? Je gaat hardlopen om bijvoorbeeld je conditie op peil te houden of om af te vallen, niet om mooi te zijn.

Nu denk je waarschijnlijk dat dit boek alleen maar uit redenen bestaat om wel te gaan sporten, maar er staan ook redenen in dat je niét hoeft te sporten… ‘Vakantie is om uit te rusten. Geestelijk én lichamelijk. En als je terugkomt, begin je gewoon weer helemaal van voren af aan.’ Een goede uitzondering.

Nog een reden dat je niet hoeft gaan sporten: ‘Mijn hond is dood’. Natuurlijk vervelend, maar met sporten vergeet je alle ellende voor even.

Deze kennen alle vrouwen wel: ‘Ik ben ongesteld’. Met het antwoord van Laarhuis: ‘Gebruik je die smoes nou nog steeds? Je bent het middelbareschoolniveau toch ontstegen in al die jaren. Hier is je briefje. Om wél te gaan gymmen.’ En gelijk dat de schrijfster heeft!

Om nog zelf een reden te verzinnen om niet te gaan sporten: ga eerst eens dit boek lezen, ik weet zeker dat je na dit boek geen enkele reden meer hebt om niet te gaan sporten!

Tekst: Meike Storck

[isbn]9789045315348[/isbn]

Lees ook:Jennifer Delano: 501 redenen om hem te dumpen
Lees ook:Mailen met Esther Jacobs (+Win!)
Lees ook:Suzanne Buis date maar wat
Lees ook:De tijd vliegt, maar de dagen gaan te traag
Lees ook:Ireen Wüst: niet de enige homoseksuele topsporter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.