Dennis Rijnvis: ‘Op dit moment ben ik voor alles bang’

Het spannende debuut van Dennis Rijnvis ligt sinds vandaag in de winkel. De schrijver van ‘Savelsbos’ vertelt op Boekenblog meer over de totstandkoming van het boek en wat daar allemaal bij komt kijken. Vandaag vertelt hij over zijn angst…

“Ik heb het boekenpakket dat de uitgeverij me heeft gestuurd twee dagen ongeopend laten staan. Mijn boeken. Pas zojuist heb ik het karton opengescheurd. Ik heb Savelsbos even in mijn handen gehad, maar nog niet opengeslagen. Ik ben te bang dat er toch nog fouten in zitten.

Op het moment ben ik voor alles bang. Dat het boek tegenvalt, dat het nauwelijks opgemerkt zal worden, dat het niet zal verkopen, dat de uitgeverij zegt dat ze mijn tweede boek niet meer willen.

Als ik logisch redeneer weet ik dat de voortekenen goed waren: drie uitgeverijen wilden Savelsbos hebben. Ik kreeg een eerste zeer lovende recensie van een klein boekenblog en ik weet dat ik kan schrijven (ik verdien er namelijk al tien jaar mijn brood mee).

Maar nu Savelsbos in de winkel ligt en het boek morgen officieel wordt gepresenteerd,  weet ik het niet meer zeker. Dit is iets anders. Mensen lezen me niet in de Volkskrant, Quest, of een andere bekende naam, ze moeten speciaal voor mij naar de winkel gaan, of naar de kassa lopen met een boek met mijn naam erop.

Het is mijn grote droom om schrijver te zijn. Dat is het al sinds de basisschool, iedereen die me kent weet dat. Ik weet niet hoe het is om de wens niet te hebben, en ook niet hoe ik ermee om moet gaan als het allemaal niet uitkomt. 

Ik wil dat ook niet leren. Ik wil dat Savelsbos gelezen wordt en ook als dat niet zo is, zal ik nog een boek schrijven.”

Dennis Rijnvis is freelance journalist voor onder andere Nu.nl, Quest en de Volkskrant. Zijn thriller ‘Savelsbos’ verschijnt in het voorjaar van 2013 bij uitgeverij Cargo (Bezige Bij). Ook zijn tweede boek zal bij Cargo worden uitgegeven. Met zijn verhaal ‘De verdwijning van Meneer Lucasie’ won hij in 2009 de eerste prijs van de verhalenwedstrijd in het Belgisch tijdschrift De Brakke Hond. Over het verhaal werd op de website van De Brakke Hond gezegd: “Het verhaal durft hoog en literair in te zetten en komt er ook mee weg.”

“Als Juul is vermoord, zoals iedereen denkt, liep haar moordenaar tien jaar geleden over dit grindpad, dat sinds haar verdwijning duizenden keren door andere voetgangers is omgewoeld en ontelbare voetafdrukken heeft gedragen.”

‘Savelsbos’ – dennisrijnvis.nl

[isbn]9789023479949[/isbn]

Lees ook:Dennis Rijnvis: ‘Een auteur krijgt twee euro per verkocht boek’
Lees ook:Dennis Rijnvis gooide zijn oorspronkelijke idee helemaal om
Lees ook:Dennis Rijnvis: ‘Ze liegen, bedriegen en moorden. Dat deden Joost, Niels en Raoul niet’
Lees ook:Dennis Rijnvis: ‘Ik heb zeker tien boeken bedacht die nooit zijn geschreven’
Lees ook:Verfilmd: Hoe overleef ik… Mezelf! – Francine Oomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.