Daphne de Boer schrijft boek over gebeurtenissen in Tripoli

‘De laatste vlucht’ is het ijzingwekkende verhaal van Daphne de Boer, een jonge vrouw die met haar vriendin meereisde naar Tripoli in februari 2011. In dat weekend bereikten de opstanden de stad en gebeurden er verschrikkelijke dingen. Ze heeft er een boek over geschreven.

Vriendschap is niet altijd wat het lijkt. En daar komt Sophie van Lanen op gruwelijke wijze achter. Na een slopende scheiding raakt ze in contact met een oude bekende, Karyan. Zij vangt Sophie op als geen ander en binnen de kortste keren zijn de twee onafscheidelijk. Wanneer Karyan voorstelt om samen een ontspannen weekend weg te gaan, twijfelt Sophie dan ook geen moment; eindelijk even weg van de scheidingsellende, samen met haar beste vriendin.

Nog geen twee dagen later vertrekken ze samen naar Tripoli, Libië, om daar een goede vriend van Karyan te bezoeken. De timing blijkt verschrikkelijk: op het moment van aankomst breken er opstanden uit in de stad. Alsof dit niet erg genoeg is blijkt de ‘goede vriend’ van Karyan de zoon van de beruchte dictator Khaddafi te zijn. Van het ene op het andere moment belandt Sophie in een nachtmerrie, waar ze niet meer uit weet te ontsnappen. Eenmaal terug in Nederland blijkt haar dierbare vriendin niet te zijn wie ze dacht…

Over de auteur
Daphne de Boer (1981) werkte als succesvol tekstschrijver in de reclame. Zij is moeder van twee jonge kinderen.

Bekijk het interview met de schrijfster dat een verslaggever van de Telegraaf had:
[isbn]9789044623659[/isbn]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.