Eerste Nederlandstalige 4D-prentenboek met geur

Net als de rest van het boekenvak moet een kinderboekenuitgeverij met haar tijd mee gaan. Ook voor prentenboeken worden de nieuwste snufjes ingezet om lezers ‘met hun neus in de boeken’ te krijgen. Zo is deze maand bij Clavis het allereerste Nederlandstalige 4D-prentenboek met geurpagina’s verschenen: ‘Splinter en Zorro’ van Pimm van Hest.

In dit boek, waarin hond Splinter en knuffelhond Zorro door een wasbeurt hun vertrouwde geur kwijtraken, zijn échte geurtjes aangebracht op specifieke pagina’s. Het is voor het eerst dat in Nederland en Vlaanderen een prentenboek verschijnt met deze geurtechniek.

Het verhaal
Na een lekkere boswandeling komen hondje Splinter en knuffel Zorro wel erg vuil thuis. Ze stinken zelfs een beetje. De wasmachine gaat meteen aan en het bad loopt vol. Als de twee hondjes weer opgedroogd zijn, wordt het al snel duidelijk: Splinter en Zorro zijn hun geur kwijt! Splinter is ontroostbaar. Moira is ook verdrietig, want haar knuffelhondje Zorro ruikt naar wasverzachter. Bah! Wat nu? Met Zorro op zijn rug gaat Splinter op geurspeurtocht! Maar het terugvinden van hun eigen geurtjes blijkt een stuk moeilijker dan hij dacht. Als Splinter de hoop eigenlijk al heeft opgegeven, komt alles gelukkig toch nog op z’n pootjes terecht.

Over de auteur
Auteur Pimm van Hest (1975, Eindhoven): “Ik ben erg trots op deze bijzondere uitvoering. Het is duidelijk een boek geworden waar kinderen met plezier ‘hun neus in steken’. Ik moest erg lachen om de opmerking van een bevriende journaliste: ‘Gelukkig is De Poep- en Piesprinses niet in een geuruitvoering verschenen!”. ‘De poep en piesprinses‘ (2011) en ‘Rosita‘ (2009) verschenen eerder van zijn hand bij Clavis Uitgeverij. Lonneke Leever maakte de 4D-beelden in dit boek.

[isbn]9789044818420[/isbn]

Lees ook:Boeken Sonja Bakker straks niet meer verkrijgbaar?
Lees ook:De voorsprong van geluk
Lees ook:Pijnlijk grappige roman over het huwelijk in de 21e eeuw
Lees ook:Van speculaas tot spekkoek, van baklava tot brood
Lees ook:Boekenbranche ontwikkelingen worden op de voet gevolgd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.