Van Dale ververst digitaal aanbod met nieuwe woorden

Kent u dat? Dat de vlaggenschipwinkel in de toeristenval gewoon te verleidelijk was? En dat u nu al dwalend door een voedselwoestijn last hebt van een enorme stilettokater? Zoek dan een bankje en pak uw smartphone. Retweet een flarf of ga gezellig wordfeuden. Een andere vorm van casual gaming mag natuurlijk ook, maar wij zijn nu eenmaal gek op woordspelletjes.

Nieuwe woorden zijn altijd speciaal. Ze maken veranderingen in de samenleving zichtbaar en geven stof tot nadenken. Vooral de economie en steeds verder gaande digitalisering leveren dit jaar een stortvloed aan nieuwe woorden op. Uiteindelijk is de Dikke Van Dale ongeveer 1.500 woorden aangekomen. Ze zijn te vinden in het volledig vernieuwde Van Dale Online en in het nieuwste Van Dale Elektronisch groot woordenboek van de Nederlandse taal.

Nieuwe woorden, meer diepgang
De digitale Dikke Van Dale is niet het enige woordenboek dat nieuwe woorden verwelkomt. Ook aan Hedendaags Nederlands en de vertaalwoordenboeken Engels, Frans en Duits zijn honderden nieuwe woorden toegevoegd. Bovendien zijn bij de laatste drie nu ook complete overzichten met vervoegingen en verbuigingen te vinden. Denk hierbij aan de vervoegingen van Franse werkwoorden, de naamvallen en meervouden bij bijna alle Duitse zelfstandige naamwoorden en meervoudsvormen bij het Engels.

Nieuwe techniek, vaker updates
Van Dale Online is drastisch vernieuwd. De interface bestaat nu uit een overzichtelijk scherm met meer zoekmogelijkheden dan voorheen. Bovendien zullen inhoudelijke updates vaker uitgevoerd worden en is het aantal voordeelpakketten uitgebreid.

Toegang tot Van Dale Online is exclusief via de Van Dale-webwinkel te bestellen. De nieuwe versies van de Van Dale Elektronische woordenboeken zijn daar ook snel te downloaden.

Lees ook:Dikke Van Dale Online
Lees ook:Chillax er staan nieuwe woorden in Van Dale Online
Lees ook:Nieuw woordenboek van Van Dale
Lees ook:Van Dale zoekt Woord van het Jaar 2011
Lees ook:Van Dale Woord van het Jaarverkiezing 2012 van start!

Eén reactie op “Van Dale ververst digitaal aanbod met nieuwe woorden

  1. eline

    Tot nu toe ben ik er nog niet zo over te spreken om eerlijk te zijn, heel veel woorden vindt ie niet / staan niet meer in het woordenboek en ook het instellen vanuit welke taal je een woord opzoekt vind ik minder praktisch dan voorheen. Misschien een kwestie van wennen..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.