Pathé Buitenhof herdenkt Nora Ephron met Julie & Julia

Vorige week dinsdag, op 26 juni, is Nora Ephron overleden. Pathé Buitenhof herdenkt de succesvolle regisseuse en scenarioschrijfster met screenings van ‘Julie & Julia’, haar laatste film, op woensdag 11 juli, 13.30 uur en woensdag 25 juli, 13.30 uur.

Dinsdag 26 juni overleed de succesvolle regisseuses en scenarioschrijfster op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. Nora Ephron regisseerde onder meer ‘You’ve Got Mail’ en ‘Sleepless in Seattle’ en schreef behalve voor deze romantische komedies scenario’s voor ‘When Harry Met Sally’, ‘Silkwood’ en ‘Heartburn’. De orgasmescène van Meg Ryan in ‘When Harry Met Sally’ is een van de klassiekers uit de filmgeschiedenis. Nora Ephron won vele prijzen en werd drie keer genomineerd voor een Oscar. In ‘Julie & Julia’, haar laatste film, komen twee van haar passies samen: koken en journalistiek.

‘Julie & Julia’ is het waargebeurde verhaal van de jonge Julie Powell die haar saaie leventje beu is en besluit om in één jaar alle 524 recepten uit het kookboek van haar grote voorbeeld Julia Child te bereiden. Zo wil ze een nieuwe generatie kennis laten maken met de Franse kookkunst. De passie voor het koken verandert al snel in een passie voor het leven.

Kaarten voor deze 50PLUS voorstellingen zijn te koop via www.pathe.nl/buitenhof en aan de kassa van de bioscoop.

Lees ook:Nora Ephron overleden; zij schreef When Harry Met Sally
Lees ook:Ephron zal gemist worden om scherpte en absurde werk
Lees ook:Harry Potter-toer doet Haarlem aan
Lees ook:De bucket list van een blind meisje
Lees ook:Julia Childs kookboek uit 1961 bestormt bestsellerlijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.