Spaanse editie van Mr Finney

Donderdag 14 april wordt in Madrid in het bijzijn van H.K.H. prinses Laurentien de Spaanse editie van ‘Mr Finney en de wereld op zijn kop’ officieel gepresenteerd. De Spaanse titel van het boek is ‘El señor Finney y el mundo patas arriba’, die zal worden uitgebracht door de gerenommeerde Spaanse uitgever SM Ediciones. In november 2010 verscheen al de Catalaanse editie van dit Mr Finney boek (El senyor Finney i el món de cap per avall) bij uitgeverij Editorial Cruïlla.

‘Mr Finney en de wereld op zijn kop’ is het eerste rijk geïllustreerde voorleesboek van Laurentien van Oranje met tekeningen van Gouden Penseel-winnaar Sieb Posthuma. Dit boek verscheen in oktober 2009 in Nederland en is een groot succes. Er werden meer dan 25.000 exemplaren van verkocht. ‘Mr Finney en de wereld op zijn kop’ is het begin van een serie boeken over Mr Finney waartoe Laurentien van Oranje het initiatief nam. In februari verscheen het tweede deel met de titel ‘Mr Finney en de andere kant van het water’.

De makers reageren enthousiast: “Wij zijn heel blij dat Mr Finney zijn weg ook heeft gevonden naar dit prachtige land met een zo rijke cultuur. Wij hopen dat Mr Finney kinderen ook in Spanje uitdaagt om vragen te stellen om zo vooral volwassenen aan het denken te zetten. Want dat is de kracht van de onbevangen en vaak wezenlijke vragen van kinderen. Nu Mr Finney én in het Catalaans én in het Castiliaans beschikbaar is, hopen wij vooral dat alle Spaanse kinderen zijn avonturen in tekst en beeld in hun hart zullen sluiten.”

[isbn]9789045110295[/isbn]

Lees ook:Prinses Laurentien schrijft kinderboek
Lees ook:Femke Halsema (GroenLinks) leest voor
Lees ook:Prinses Laurentien presenteert kinderboek
Lees ook:Prinses Laurentien vertelt over Mr. Finney
Lees ook:Nieuw Mr Finney boek van Prinses Laurentien en Sieb Posthuma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.