Sneeuw brengt hel met zich mee

Met dit weer is er niets fijners dan met een boek voor de open haard, of onder een fleecedekentje op de bank. Terwijl de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen en men zelfs in Nederland over sneeuwstormen spreekt – is ‘De sneeuwman’ van Jo Nesbø dan ook een perfecte thriller.

Als in Oslo de eerste sneeuw valt, bewondert Birte Becker bij thuiskomst van haar werk de sneeuwpop in haar tuin. Ze spreekt haar lof uit tegen zoon en man, maar die blijken van niets te weten. De sneeuwpop bezorgt het gezin zelfs de rillingen. Als ze door het raam kijken richting de pop lijkt het wel alsof hij terugstaart.

Kan een onschuldige sneeuwpop dan echt voor ellende zorgen? Het lijkt onmogelijk, maar al lezende trek ik mijn fleecedekentje verder over me heen, tegen de koude angstaanjagende rillingen die over mijn lijf lopen. Die Jo Nesbø weet hoe hij een adembenemende thriller moet schrijven, en dat voor een voormalig profvoetballer.

Geen wonder dat ‘De sneeuwman’ verkozen is tot de beste Noordse misdaadroman van het jaar’. Na het lezen van dit boek kijk je toch anders tegen die poppen, die ook hier uit het niets lijken te ontstaan.


De sneeuwman
Jo Nesbo

Lees ook:Een andere kijk op de Tweede Wereldoorlog
Lees ook:Review Lieve mama van Esther Verhoef (+ winactie)
Lees ook:Boektrailer: Hans Koppel – Ze komt nooit meer terug
Lees ook:Beste Finse misdaadroman van Antti Tuomainen nu in NL
Lees ook:Uitkijken naar nieuwe Simone van der Vlugt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.