Moderne helden

Het begint vaak met een droom. Maar hoe zorg je dat die ook uitkomt? Dat was de vraag die Steven van de Vijver als 24-jarige geneeskundestudent niet meer losliet. Vol idealen en ambitie wilde hij weten welk pad je moest belopen om de wereld op substantiële wijze een positieve draai te geven. Waar begin je? Hoe pak je dat aan? Is dat een kwestie van trainen, intuïtie, studeren, geloof of puur geluk?

In zijn zoektocht organiseerde hij gesprekken met een Nobelprijswinnaar, een Olympisch kampioen, de eerste beklimmer van de Mount Everest, ’s werelds beste kok en andere personen met uitzonderlijke prestaties. Het zijn mensen met compleet verschillende achtergronden en disciplines, maar ze hebben één ding gemeen: ze vormen de absolute top binnen hun vakgebied en hebben ook daarbuiten de wereld op een positieve wijze veranderd. In deze interviews probeert Steven van de Vijver een rode draad te vinden in al deze levens: waarom zijn juist zij erin geslaagd hun dromen waar te maken?

Maar het stopt niet bij het boek ‘Moderne helden’. Je kunt ook een verhaal over een andere held insturen. Breng daarom eens een bezoek aan www.modernehelden.nl

Lees ook:Eerlijke verhalen over betaalde liefde
Lees ook:Zelfhulpboeken veroorzaken laag zelfbeeld
Lees ook:Geluk moet hoog op politieke agenda
Lees ook:Voorproefje: Privé – Kate Brian
Lees ook:Een dagboek vol geluk; leer het positieve te waarderen

2 reacties op “Moderne helden

  1. Willem Berk

    Waanzinnig inspirerend boek! Vanwege de aantrekkelijke schrijfstijl heb ik het boek niet kunnen wegleggen en in een zucht uitgelezen. Geweldig om al die verschillende levensverhalen te horen. Zelf ben ik nu bijna afgestudeerd en dit boek zal voor mij een bron van inspiratie zijn voor de keuzes die ik zal maken op het pad richting mijn eigen levensverhaal.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Patricia de Ryck

    Bedankt voor je reactie Willem.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.