Giel Beelen en Gerrit Komrij zijn maar druk met de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd

De organisatie van de eerste editie van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd had op 2.500 ingezonden gedichten gerekend, maar de jury – onder leiding van Gerrit Komrij – mag nu 15.688 gedichten beoordelen. Maar liefst 6.300 mensen stuurden een of meerdere gedichten in. De winnaar wordt bekend gemaakt aan de vooravond van Nationale Gedichtendag, in januari 2010. De hoofdprijs voor het winnende gedicht is 10.000 euro, en kans op publicatie van een eigen gedichtenbundel bij uitgeverij Augustus.

De jury bestaat uit Gerrit Komrij (voorzitter), DJ Giel Beelen, korte verhalen schrijfster Sanneke van Hassel, Turing Foundation bestuurslid Alexander Ribbink en dichter Vrouwkje Tuinman. Alle ingezonden gedichten worden anoniem beoordeeld. Ramsey Nasr, nu Dichter des Vaderlands, is ambassadeur van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd.

De Poëzieclub en de Turing Foundation willen dat er in Nederland meer mensen gaan genieten van poëzie. Door zowel professionele- als amateur dichters een nieuw podium te bieden, hopen zij de totale belangstelling voor poëzie te vergroten. Het concept van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd, in Engeland bekend onder de naam National Poetry Competition, is daar sinds 1978 een groot succes, waar ieder jaar duizenden mensen aan meedoen. In Engeland wordt met succes door soortgelijke wedstrijden aandacht voor poëzie, (on)bekende dichters en nieuwe dichttalenten is gerealiseerd. Meer informatie over de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd op www.nationalegedichtenwedstrijd.nl.

(Bron: Persbericht Turing Foundation)

Lees ook:Gerrit Komrij lanceert nieuwe poëzieprijs
Lees ook:Ester Naomi Perquin wint VSB Poëzieprijs 2013
Lees ook:David Troch wint Turing Nationale Gedichtenwedstrijd
Lees ook:Gerrit Komrij (68) overleden – nieuwsoverzicht
Lees ook:Gedichtendagprijzen 2010 voor Arjen Duinker, Hester Knibbe en Nachoem Wijnberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.