Expeditie Robinson: weten we door het verleden al wie er gaat winnen?

Het nieuwe seizoen van ‘Expeditie Robinson’ is vanavond weer van start gegaan. En terwijl ik keek, moest ik opeens denken aan een kandidaat van een aantal jaar geleden. Herinneren jullie je Esther Jacobs nog? Marianne Notschaele beschreef waarom zij uiteindelijk ‘Expeditie Robinson’ niet won.

Notschaele schreef het boek ‘Waarom Esther geen Robinson werd’. In dit boek verdiepte ze zich onder andere in Esther Jacobs die bekend staat vanwege haar vele acties voor goede doelen, zoals ‘Coins for Care’. Tijdens ‘Expeditie Robinson’ reageerde haar mede-kandidaten af en toe ontzettend vijandig.

Die vijandelijke aanvallen bleken alles te maken te hebben met het vorig leven van Esther, zoals reïncarnatietherapeute Notschaele ontdekte. En om te bewijzen dat zij niet alleen te maken heeft met haar vorig leven, beschreef de therapeute nog meer verhalen uit haar praktijk.

Lees ook:Mailen met Esther Jacobs (+Win!)
Lees ook:Vrouwkje Tuinman wint Halewijnprijs 2010
Lees ook:opnieuw prijs voor Ether Verhoef
Lees ook:Heb jij al een foute man?
Lees ook:Ariël Jacobs is de perfecte man

2 reacties op “Expeditie Robinson: weten we door het verleden al wie er gaat winnen?

  1. Martine Mussies

    Wat denk jij, Patricia? Het is op zich een intrigerend idee voor een boek, maar vind je het zelf niet wat kitcherig? Ik heb die Robinsonserie niet helemaal gezien, maar die paar keer dat anderen vijandig deden tegen Esther kwam het volgens mij omdat Esther zich moraal verhief boven de groep. Dat is lovenswaardig, maar levert je doorgaans geen vrienden op…

      /   Beantwoorden  / 
  2. marianne notschaele

    Hoi,
    goh, leuk om mijn boek hier terug te zien. Het is meer zo dat in het boek veel vorige levens verhalen uit de praktijk zijn opgenomen, en dat Esther daarvoor ook 2 verhalen inleverde. Maar omdat je tegenwoordig publiciteit nodig hebt voor een boek (anders verkoop je echt niks), was Esther zo aardig om met haar hoofd op de voorkant van het boek te gaan staan. Want Expeditie Robinson was toen in het nieuws, dus een goede reclamemogelijkheid. Als je meer over de andere verhalen in het boek wilt lezen, ga dan naar mijn website http://www.vorigelevens.nl (bij artikelen staan er ook nog wat interviews nav het boek). Voor meer info over Esther, die binnenkort zelf met een boek komt over haar goededoelenwerk, zie haar website http://www.estherjacobs.info
    Groetjes, M.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.