‘Verloren’ in Harlan Cobens nieuwste werk

Tv-presentator Peter van der Vorst schreef op Twitter al dat hij ‘Verloren’ van Harlan Coben een goed boek vond. Hij vond ‘m beter dan ‘De verbouwing’ van Simone van der Vlugt en ‘Daglicht’ van Marion Pauw. Hij maakte me – met die korte berichtjes van 140 tekens – nieuwsgierig. En zo begon ik ook in de nieuwste thriller van Coben.

Nog nooit had ik iets van hem gelezen, maar daar komt na ‘Verloren’ echt verandering in. Op de cover staat ‘Iedere nieuwe Harlan Coben gaat ten koste van je nachtrust’, aldus Vrij Nederland – en daar hebben ze echt helemaal gelijk in. Ik kon niets anders dan doorlezen. Waarom kreeg Myron Bolitair op eens een telefoontje van Terese Collins en smeekte ze hem naar Parijs te komen? Wat is er allemaal aan de hand met die twee en wat heeft een lang verborgen familiegeheim hiermee te maken? Ik wilde het weten.

De ene thriller is de andere niet, en zo ontdek je soms al lezende wat er aan de hand moet zijn. Maar Harlan Coben heeft dit boek zo geniaal geschreven dat het voor mij echt tot de laatste hoofdstukken een raadsel bleef wat er allemaal zou gaan gebeuren en wat mysterieuze artsen en moslimterroristen hiermee te maken hadden. En zo hoort het! Anders mag je toch ook niet verwachten van de schrijver die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef, zoals de Edgar Award, de Anthony Award en de Shamus Award.

‘Verloren’ -Harlan Coben, Uitgeverij De Boekerij, ISBN: 9789022549933.

Lees ook:Nieuwe spannende psychothriller van John Katzenbach
Lees ook:Corine Hartman schrijft beste Nederlandse thriller
Lees ook:‘Dwaalsporen’ van Henning Mankell D&T Publieksfavoriet
Lees ook:Nieuwste werk van Leo Vroman (96)
Lees ook:De Zilveren Vingerafdruk 2009: wie wint hem dit jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.