Download ‘Piraterij’ van Matt Mason gratis

Het boek ‘Piraterij’ van Matt Mason ligt pas op 19 augustus in de winkel, maar vanaf nu is het ook al te downloaden. Waarom? Uitgeverij Lebowski vindt het belangrijk. En het kan! De tijd dat platenmaatschappijen, uitgeverijen en filmproducenten de touwtjes stevig in handen hadden is voorbij. Het internet heeft ervoor gezorgd dat de consument nu aan zet is.

Rechtszaken tegen onder andere het Zweedse The Pirate Bay en de Amerikaanse Jammie Thomas worden breed uitgemeten in de media en zijn onderdeel van een prangende discussie over hoe om te gaan met deze nieuwe vorm van ‘diefstal’. Of de opgelegde straffen effect zullen sorteren is nog maar de vraag. The Pirate Bay kende op zijn hoogtepunt zo’n 20 miljoen gebruikers, die zullen zich niet zo makkelijk laten afschrikken. En de alternatieven zijn legio.

Iedereen kan tegenwoordig piraat zijn: worden films verboden in China? Piraten verspreiden illegale dvd’s die massaal aftrek vinden. Multimiljonair Lars Ulrich van Metallica die Napster aanklaagt wegens diefstal? Duizenden fans zweren nooit meer een cd van Metallica te kopen. Ulrich geeft nu toe zelf Metallica’s negende album Death Magnetic illegaal te hebben gedownload. Madonna sommeert fans die haar songs downloaden daarmee op te houden: ‘What the fuck do you think you’re doing?’ Muzikanten verwerken haar statement in remixes en hacken haar website: ‘This is what the fuck I’m doing’.

Download het boek hier.

Lees ook:Download zondag gratis Karin Slaughter App
Lees ook:Boek One Direction Where We Are: Our Band, Our Story
Lees ook:Kluun toch zelf op Twitter
Lees ook:Blossom Books lanceert leuke app voor boekenwurmen
Lees ook:De Jeugd van Tegenwoordig schrijft boek

0 reacties op “Download ‘Piraterij’ van Matt Mason gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.