Digitale Nationale Bibliografie nu te zien op stcn.nl

De Koninklijke Bibliotheek in Den Haag rondt vandaag het omvangrijkste en langstlopende project uit haar geschiedenis af. De resultaten zijn dan te zien in de short-title catalogue Netherlands die op www.stcn.nl te bekijken is.

Deze digitale Nationale Bibliografie biedt een overzicht van alle boeken die tussen 1540 en 1801 in Nederland zijn gedrukt of die daarbuiten in de Nederlandse taal zijn verschenen. In deze bloeiperiode van Nederlands drukwerk kwamen meer dan 200.000 verschillende titels op de markt. Met de voor iedereen toegankelijke website is de Nationale Bibliografie compleet, maakte de Koninklijke Bibliotheek woensdag bekend.

De lijst is samengesteld uit de collecties van bijna 25 verschillende bibliotheken en archieven in binnen- en buitenland. Naast veel wetenschappelijke publicaties staan er ook heel veel boeken voor ‘de gewone man’ in, zoals reisverhalen, politieke pamfletten en almanakken. Voor de periodes voor 1540 en na 1800 zijn in het verleden al vier verschillende bibliografieën samengesteld, maar de publicaties tussen 1530 en 1800 waren nog niet in één database bijeengebracht.

(Bron: ANP)

Lees ook:Expositie over Annie M.G. Schmidt in Amsterdamse Openbare Bibliotheek
Lees ook:Koninklijke Bibliotheek presenteert 400 jaar kranten online
Lees ook:Gigi Ravelli leest voor uit Krrrr…okodil
Lees ook:Voorlezen belangrijk voor woordenschat kinderen
Lees ook:Bekende vaders lezen voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.