Patrick van Rhijn zet crossmediale stap

Boeken met een eigen soundtrack hadden we al, daar blogden we een tijdje geleden over. Maar auteur Patrick van Rhijn zet nog een crossmediale stap verder en maakte voor zijn tweede boek ‘Vaderstad’ ook nog een videoclip, dit meldt Boekblad.

“Voor zijn tweede boek Vaderstad werkte Van Rhijn samen met zangeres Nina June. Zij was zo geraakt door zijn debuutroman ‘Weg van Lila’, dat ze contact met hem zocht. Geïnspireerd door zijn levensverhaal schreef zij het nummer ‘Wonderwater’, dat de soundtrack werd voor ‘Vaderstad’. Dat zal als fysieke single exclusief in de eerste 10.000 exemplaren worden gestopt. De tekst is verwerkt in het boek en de auteur is te horen in een bonustrack.

Het idee voor een soundtrack bij een boek is niet nieuw. In eigen land bracht vorig jaar De Arbeiderspers Jerry Goossens roman ‘Vreeland’ uit met een bijbehorende cd, waarop artiesten te horen zijn uit de Excelsior-stal. Anna Coudenys publiceerde in 2006 bij uitgeverij Clavis/Afijn de roman ‘Wilde lucht’.  Roel van Veldt componeerde er een soundtrack bij: acht instrumentale nummers en vier songs.

Martien Elema van Karakter Uitgevers dacht met AT Productions, het management van June, na over manieren om ‘Vaderstad’ nog beter onder de aandacht te brengen, toen het idee voor een clip kwam: ‘We dachten eerst aan narrowcasting, waar we goede ervaringen mee hebben, maar vroegen ons toen af waarom we niet voor een echte clip gingen. Dat is duur, maar we hebben zoveel hulp gekregen dat het uiteindelijk toch gelukt is. De actrice Tatum Dagelet bijvoorbeeld speelt voor niets. Zelf ben ik een weekend runner geweest. Alleen de apparatuur kostte geld.’

Het script van de clip is gebaseerd op de inhoud van beide boeken. De clip wordt aangeboden aan de diverse muziekzenders. Ook zal hij via narrowcasting beschikbaar komen voor boekhandels en andere belangstellenden. ‘Wonderwater’ wordt 20 februari aanstaande in digitale vorm gereleased, tegelijk met de videoclip. Het boek ‘Vaderstad’ komt 5 maart aanstaande uit bij Karakter Uitgevers.”

Lees ook:Bekijk Vaderstad- clip en win het boek op nlpop.blog
Lees ook:Boektrailer: Vaderstad – Patrick van Rhijn
Lees ook:Persoonlijke boodschap van Patrick van Rhijn
Lees ook:Big Sister Live: young adult thriller over loverboys
Lees ook:Soundtrack bij roman Jerry Goossens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.