Tomas Ross schrijft thriller over leven van Máxima

Na bestsellers over prins Bernhard en Pim Fortuyn duikt misdaadauteur Tomas Ross (64) in het leven van ‘een Argentijnse prinses met een duister familieverleden en een man, die verdween onder het Videla-regime’. Dat verhaal lijkt verdomd veel op het verhaal van onze prinses Máxima. Benieuwd wat zij hier van zal vinden…

‘Het Meisje uit Buenos Aires’ heet de nieuwe thriller van Ross die in mei volgend jaar, vlak voor de Maand van het Spannende Boek, verschijnt bij uitgeverij Cargo. In het boek gaat ene Carmen op zoek naar haar vader Manuel Lugones, die verdween op de dag nadat het Nederlands voetbalelftal in 1978 de finale van het WK van Argentinië had verloren. Tijdens het onderzoek stuit ze op filmopnames waaruit blijkt waarom haar vader moest verdwijnen. ‘Opnames die alles te maken hebben met een jonge, mooie Argentijnse die in korte tijd de harten van de Nederlanders heeft veroverd’, laat uitgeverij Cargo weten.

Tomas Ross, drie keer winnaar van de Gouden Strop, combineert in zijn boeken feiten met verzonnen delen van het verhaal. Hij schreef over prins Bernhard en de Lockheed-affaire in ‘Van koninklijke bloede’ en over de affaire Greet Hofmans in ‘Omwille van de troon’. De prins was niet blij met deze boeken. Over de moord op Pim Fortuyn in 2002 schreef Tomas Ross de thriller ‘De zesde mei’.

Lees ook:Tomas Ross neemt prinses Máxima op de hak
Lees ook:Jutta Chorus schrijft biografie over turbulente jaren Beatrix
Lees ook:Tomas Ross krijgt eigen imprint
Lees ook:Boek over jonge jaren prinses Maxima
Lees ook:Bernhard, Schavuit van Oranje

Eén reactie op “Tomas Ross schrijft thriller over leven van Máxima

  1. Rien Nieuwstraten

    Ik vraag me af wanneer dan het boek Blonde Dolly zal verschijnen. Dit boek is al twee maal aangekondigd in 2008 en nog steeds niet verschenen. Ik heb bij uitgeverij Cargo e.e.a. nagevraagd.
    Hij heeft echter het manuscript nog steedsd niet ingeleverd.
    Durft hij niet te publiceren ??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.