Dichtbij Diana

Twee jaar geleden schreef de butler van prinses Diana, Paul Burrell, een boek over zijn leven met de prinses, The way we were: remembering Diana, in het Nederlands verschenen onder de titel: Dichtbij Diana.

Vandaag, 14 januari, verschijnt Paul Burrel voor de rechtbank. Hij mag dan zijn zegje doen over wat hij weet over de laatste dagen van Diana’s leven.

In ieder geval heeft hij altijd ontkend dat Diana met Dodi al Fayed wilde trouwen. Volgens hem heeft de prinses Dodi gebruikt om haar vriend Khan jaloers te maken.

Burrell gelooft overigens wel dat de prinses is vermoord. In zijn boek publiceert hij een brief van Diana aan hem waarin ze zegt dat haar echtgenoot een ongeluk ‘plant, gebroken remkabels en een zware hoofdwond om voor Charles de weg vrij te maken om te trouwen.’

Het boek is overigens een absolute aanrader voor elke ‘Royalty watcher’. Het is goed geschreven en staat vol details over het leven aan het Engelse hof. Zijn beschrijving van Diana is zeer liefdevol. Dat de andere leden van de Engels koninklijke familie er minder goed af komen, mag geen verbazing wekken.

Lees ook:Kijk voetbal A.U.B
Lees ook:Lampkapje en De Wolf nieuwste boek Jacques Vriens
Lees ook:Prinses Margriet 65 jaar
Lees ook:Patricia Perquin nieuwe columniste Libelle
Lees ook:Huwelijksaanzoek in debuutroman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.