Archief: april 2012

Boekenboom in Kort Ambacht, Zwijndrecht

Boekenboom in Zwijndrechtse wijk Kort Ambacht. Het is een openbare uitleenplek waar iedereen uit de wijk een boek naar keuze kan pakken, maar er ook in kan zetten. De boom werd onthuld door kinderboekenschrijver Jan Terlouw.

Geert Wilders haalt uit naar Obama met boek

In de Verenigde Staten is een boek verschenen van de hand van Geert Wilders waarin hij Amerikanen oproept om zich te verzetten tegen de islam. Het boek komt officieel 1 mei uit, maar het RTL Nieuws heeft al een exemplaar te pakken. Heb je de reportage nog niet bekeken, kijk ‘m dan hier.

Dries van Agt schrijft wielersport boek met kleine foutjes

‘Op weg naar Alp d’Huez’, zo heet het boek van voormalig premier Dries van Agt dat hij vorige week in Sint Willebrord presenteerde. De inmiddels 81-jarige Dries van Agt uit Geldrop vertelt in ‘Op weg naar Alp d’Huez’ over zijn grote liefde, de wielersport. Zelf reed de oud-staatsman ook diverse keren de Alp d’Huez.

Wilfried de Jong’s Kop in de wind

Het nieuwe boek ‘Kop in de wind’ van schrijver, wielerfanaat, tv-maker en Rotterdammer Wilfried de Jong trekt veel belangstelling. Boekhandel Van Gennep aan de Oude Binnenweg in Rotterdam stond zaterdagmiddag helemaal vol tijdens de boekpresentatie waarbij De Jong voordroeg uit eigen werk.

Empathische brein; waarom we socialer zijn dan we denken

Als je in Dr. No een vogelspin over James Bonds borst ziet kruipen, gaat je hart sneller kloppen. Je handen gaan zweten en je huid tintelt onder de poten van de spin. Eerst ben je bang, daarna opgelucht als Bond erin slaagt te ontsnappen aan het gevaar. Waarom voelen we mee met Bond terwijl we zelf rustig thuis op de bank zitten? We noemen dit empathie. Maar wat is empathie precies? En hoe zorgt ons brein ervoor dat jij hetzelfde ervaart als James Bond?

CEO’s onthullen succesformule persoonlijk leiderschap

Jonge ambitieuze mensen vinden het moeilijk om werkgerelateerde keuzes te maken. Bij Simone Driessen en Niek Karsmakers (trainees van YSE powered by Kirkman Company) – twee young potentials aan de start van hun carrière – sloeg de twijfel soms ook genadeloos toe. Leiding nemen over je eigen toekomst? Bewuste carrièrekeuzes maken? Hoe doe je dat?

Heeft John Lanchester kapitaal in handen met nieuw boek?

Pepys Road is een gewone straat in Zuid-Londen, gebouwd voor de lagere middenklasse, maar in de loop van de twintigste eeuw mee gegroeid met zijn steeds rijkere bewoners. Eind 2007 gaat een gemiddeld huis gemakkelijk voor 2,5 miljoen pond weg. Oud en nieuw geld wonen door elkaar. Op nummer 82 woont al meer dan dertig jaar de weduwe Petunia Howe. Op 52 woont de bankier Rutger Barker, die zich zorgen maakt over het winkelgedrag van zijn vrouw Arabella. De achttienjarige Senegalese voetbalbelofte Freddy Kano woont met zijn vader op nummer 27.