Archief: februari 2009

Vliegeraar best verkochte boek van 2008

‘De vliegeraar’ is het best verkochte boek van 2008. Van Khaled Hosseini’s roman werden in het afgelopen jaar in ons land 273.980 exemplaren verkocht. Voor Hosseini’s tweede roman, ‘Duizend schitterende zonnen’, was ook veel belangstelling. Het boek eindigde op de derde plaats, met 210.788 stuks.

Wetenschappers ontdekken handboek voor liefdesbrieven

Wetenschappers hebben het vermoedelijk oudste handboek voor liefdesbrieven ontdekt in het Noord-Italiaanse Verona, de stad die door de liefdesgeschiedenis van Romeo en Julia wereldberoemd werd. Een groep studenten stootte in de ‘Biblioteca Capitolare’ toevallig op een twaalfde eeuwse Latijnse handleiding voor het schrijven van liefdesbrieven.

Linda de Mol speelt hoofdrol in verfilming thriller Saskia Noort

Het boek ‘Terug naar de kust’ van Saskia Noort wordt verfilmd. De hoofdrollen in deze psychologische thriller zijn voor Linda de Mol en Ariane Schluter. Schrijfster Saskia Noort is in haar nopjes met de filmplannen voor haar boek. “Het is natuurlijk geweldig dat mijn debuutroman als eerste van mijn vijf boeken verfilmd gaat worden.”

Ontdekt verhaal niet van Reve?

Melden we eerder dat er een verhaal van Gerard Reve is ontdekt, nu lezen we op NRCboeken dat het hoogstwaarschijnlijk niet zo is.  Volgens Reve-biograaf Nop Maas wijkt de stijl te zeer af van de stijl van de schrijver. Ook zou het ver onder Reve’s gebruikelijke niveau liggen.

Patrick Swayze schrijft memoires

Patrick Swayze zal samen met zijn vrouw Lisa zijn memoires schrijven. Dit meldt de Amerikaanse zender CNBC. De zieke acteur, die aan alvleesklierkanker lijdt, zou inmiddels zijn gestopt met de chemokuren. Bronnen melden dat het geen boek zal worden om de mensen perse te inspireren.