Archief: februari 2009

Vliegeraar best verkochte boek van 2008

‘De vliegeraar’ is het best verkochte boek van 2008. Van Khaled Hosseini’s roman werden in het afgelopen jaar in ons land 273.980 exemplaren verkocht. Voor Hosseini’s tweede roman, ‘Duizend schitterende zonnen’, was ook veel belangstelling. Het boek eindigde op de derde plaats, met 210.788 stuks.

Paul Sebes geeft tips in de Volkskrant

In aanloop naar de Boekenweek 2009 schrijft Paul Sebes vanaf vandaag een dagelijkse column met tips in de Volkskrant, onder de column van Martin Bril op de Voorkant. Het wordt een korte spoedcursus ‘Hoe word ik schrijver’, gebaseerd op zijn boek ‘Bestseller’.

Wetenschappers ontdekken handboek voor liefdesbrieven

Wetenschappers hebben het vermoedelijk oudste handboek voor liefdesbrieven ontdekt in het Noord-Italiaanse Verona, de stad die door de liefdesgeschiedenis van Romeo en Julia wereldberoemd werd. Een groep studenten stootte in de ‘Biblioteca Capitolare’ toevallig op een twaalfde eeuwse Latijnse handleiding voor het schrijven van liefdesbrieven.

Ultradunne lezer voor digitale boeken

Online winkel Amazon.com heeft een nieuwe ultradunne lezer voor digitale boeken. De Kindle 2 is nog geen centimeter dik is, maar kan volgens Amazon meer dan 1.500 boeken bevatten. Met de boekenlezer van 359 dollar wil het bedrijf de verkoop van digitale boeken een nieuwe impuls geven, meldt de Telegraaf.

Linda de Mol speelt hoofdrol in verfilming thriller Saskia Noort

Het boek ‘Terug naar de kust’ van Saskia Noort wordt verfilmd. De hoofdrollen in deze psychologische thriller zijn voor Linda de Mol en Ariane Schluter. Schrijfster Saskia Noort is in haar nopjes met de filmplannen voor haar boek. “Het is natuurlijk geweldig dat mijn debuutroman als eerste van mijn vijf boeken verfilmd gaat worden.”

Ontdekt verhaal niet van Reve?

Melden we eerder dat er een verhaal van Gerard Reve is ontdekt, nu lezen we op NRCboeken dat het hoogstwaarschijnlijk niet zo is.  Volgens Reve-biograaf Nop Maas wijkt de stijl te zeer af van de stijl van de schrijver. Ook zou het ver onder Reve’s gebruikelijke niveau liggen.

Patrick Swayze schrijft memoires

Patrick Swayze zal samen met zijn vrouw Lisa zijn memoires schrijven. Dit meldt de Amerikaanse zender CNBC. De zieke acteur, die aan alvleesklierkanker lijdt, zou inmiddels zijn gestopt met de chemokuren. Bronnen melden dat het geen boek zal worden om de mensen perse te inspireren.