Wereldverteldag 2010 zaterdag 20 maart

Zaterdag 20 maart zijn vertellers in heel Nederland actief op allerlei locaties, van sportclubs tot bibliotheken en van stadspleinen tot theaters. Het is dan Wereld Verteldag, en dit wordt gevierd door vertellers in alle continenten om op deze manier het vertellen van verhalen breed onder de aandacht brengen. Nederland sluit hiermee aan bij World Storytelling Day. De activiteiten van de vertellers vinden plaats door het hele land.

Vertellers werken speciaal voor deze dag met elkaar samen om een groot feest te maken van vertellen. Verhalen vertellen is springlevend, en het luisteren naar een verhaal is voor jong en oud een traktatie. Ter ere van Wereld Verteldag zullen veel voorstellingen op deze dag gratis toegankelijk zijn. Overal in het land op sportclubs en bij de plaatselijke scouting, maar ook op bijzondere en historische locaties zijn vertellers op deze dag actief. Er is wat te doen in zowel steden als dorpen, van Amsterdam tot Zwolle.

World Storytelling Day heeft als thema Light and Shadow, waar we in Nederland graag bij aansluiten met Licht en Schaduw. Het thema wordt zo creatief mogelijk benut met optredens die met donker en licht werken. Zoals Verhalen bij het kampvuur: vertellers brengen verhalen van licht naar donker bij een spannend kampvuur.

Bezoek voor meer informatie de site over Wereld Verteldag.

Lees ook:Verhalenfestival op forten van de Waterlinies
Lees ook:Familievoorstelling met bekende kinderboekenschrijvers
Lees ook:Een goed verhaal over succesvol leiderschap
Lees ook:Zondag 20 maart gratis treinen met Boekenweekgeschenk
Lees ook:Boektrailer: De Meester – Guillermo del Toro & Chuck Hogan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.