Een goed verhaal over succesvol leiderschap

Bestuurders, directeuren of managers moeten leren een eigen verhaal te vertellen. Dat vertellen ze maar zelden. Zeker niet op het werk, daar houden ze zich liever aan de feiten. Met als gevolg: gortdroge presentaties en speeches. Saaie verhalen waarin goede bedoelingen vaak verzanden in veel te veel uitleg en zinnen vol abstract jargon. In ‘No Story No Glory’ gaat het anders.

Dit boek daagt bestuurders, directeuren en managers weer uit om een eigen verhaal te gaan vertellen. Met speels gemak maken ze kennis met de fijne kneepjes van corporate storytelling: organisatieverhalen van vlees en bloed die boeien en inspireren. Verhalen waarmee de visie, missie, strategieën, plannen, businesscases en projecten volop tot leven gewekt worden. Verhalen die de bedrijfstrots vergroten, die veranderprocessen versnellen, verhalen die vernieuwing stimuleren of die verkoopresultaten verbeteren. Eigen verhalen die de essentie blootleggen. Waarmee het publiek niet alleen in het hoofd, maar ook in hart en handen geraakt wordt.

Over de auteur
Theo Hendriks is storyteller en partner bij Bex*communicatie in Amsterdam. Daar richt hij zich op vraagstukken rond verandering, marketing en leiderschap. Het onder woorden brengen en vertellen van het juiste verhaal speelt daarbij een belangrijke rol. In de afgelopen jaren schreef hij vele corporate stories waaronder die van de SVB, Leerdammer Company, Het Nederlandse Rode Kruis, abn amro, Havenbedrijf Rotterdam, Eneco, Martinair, Holland Bloemenland, Right To Play, Telfort, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, xs4all, vgz, sire en sns Bank. Daarnaast traint hij bestuurders, directeuren en managers in het vertellen van hun eigen verhalen. Daarmee won hij in 2010 een European Excellence Award in de categorie Change Communication.

[isbn]9789400500945[/isbn]

Lees ook:Mismatch in leiderschap kost organisaties veel geld
Lees ook:Topmannen en topvrouwen over leiderschap
Lees ook:Mensje van Keulen 40 jaar schrijfster: gratis e-verhaal
Lees ook:Kapitein Marco Kroon spreekt zich uit over leiderschap
Lees ook:Makke schapen: volgzame burgers en vluchtige politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.