Categorie: "Evenementen"

Kinderboekenweekgeschenk: Per ongeluk! van Simon van der Geest

Het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar, getiteld Per ongelukt!, is geschreven door Simon van der Geest. Het wordt tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste 10 euro aan kinderboeken en komt uit in een oplage van 364.00 exemplaren. Bij het boek is een gratis app beschikbaar via de Appstore en Google Play, met ‘Het Geheime Hoofdstuk’ als SwipeStory.

Kinderboekenweek 2015: Raar, maar waar!

Raar, maar waar! Dat is het motto van de Kinderboekenweek 2015, die draait om natuur, wetenschap en techniek. Op onderzoek uitgaan en te weten willen komen hoe de wereld in elkaar zit is een natuurlijke drijfveer van kinderen. En het antwoord op de vraag waarom iets zo is of hoe iets werkt kun je aan den lijve ondervinden, maar óók door er boeken over te lezen.

Verhalenfestival op forten van de Waterlinies

Deze zomer strijkt het festival Zomer vol Verhalen tussen 5 juli en 30 augustus neer op dertien oer-Hollandse locaties. Een uniek verhalenfestijn voor de hele familie. Ademloos luisteren naar meeslepende stemmen, met de ogen dicht wegdromen in een nieuw avontuur, stiekem zuchten of glimlachen en tussen de voordrachten door genieten van de natuur.

Waanzinnig Boekenbal… met bloggers

Waanzinnig Boekenbal heeft de 80ste Boekenweek gisteravond geopend. Willeke Alberti en Boekenweekauteur Dimitri Verhulst zongen in duet het lied Samen zijn. Als ode aan Boekenweekessayist Pieter Steinz zong Frédérique Spigt Suspicious Minds van Elvis Presley, het favoriete nummer van Steinz.