Kinderenboekenwek Prentenboek: Mies van Hout – Speeltuin

Mies van Hout heeft het speciale Prentenboek van de Kinderboekenweek gemaakt. Het boek Speeltuin – Prentenboek Kinderboekenweek 2015 ligt tijdens de Kinderboekenweek (nog tot en met zondag 18 oktober) dankzij de boekverkoper voor slechts vijf euro in de winkel.

Mies van Hout (Eindhoven, 1962) werkt sinds 1989 als illustrator en grafisch vormgever. Ze is zich in de loop der jaren steeds meer op prentenboeken toe gaan leggen. Voor Bang mannetje, met tekst van Mathilde Stein, ontving ze in 2006 de Kinderboekwinkelprijs. Voor haar eigen prentenboek Vrolijk ontving ze in 2012 dezelfde prijs en Vriendjes werd in 2013 bekroond met een Vlag en Wimpel van de Penseeljury. Haar boeken zijn in meer dan twintig talen verschenen en voor de Duitse versie van Vrolijk werd zij genomineerd voor de prestigieuze Deutscher Jugendliteraturpreis.

Mies van Hout neemt je mee op een tocht door de wonderlijkste werelden. Klauter op je vingertoppen mee door de bomen, zoek je weg over de krokodillenrivier en dwaal rustig door de bramentuin. Kijk uit voor de afgrond! Geen nood, we springen gewoon van wolk naar wolk en roetsjen daarna van de berg. Durf jij vervolgens door de grot en dan héél stil- letjes langs het monster? Dan zijn we er bijna…. Al zoekend, dwalend en puzzelend doet Mies van Hout je vergeten waar je ook al weer naartoe op weg was, zoveel is er te zien en beleven.

De 61ste Kinderboekenweek duurt nog tot en met 18 oktober en heeft als motto Raar, maar waar!

Lees ook:Prentenboek Kinderboekenweek 2013: Loes Riphagen
Lees ook:Dolf Verroen en Thé Tjong-Khing maken prentenboek
Lees ook:Kinderboekenillustraties op straat
Lees ook:Daan Remmerts de Vries en Philip Hopman werken samen
Lees ook:Gouden Penseel 2013 voor Sylvia Weve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.