Verhalenfestival op forten van de Waterlinies

Deze zomer strijkt het festival Zomer vol Verhalen tussen 5 juli en 30 augustus neer op dertien oer-Hollandse locaties. Een uniek verhalenfestijn voor de hele familie. Ademloos luisteren naar meeslepende stemmen, met de ogen dicht wegdromen in een nieuw avontuur, stiekem zuchten of glimlachen en tussen de voordrachten door genieten van de natuur.

Forten en tuinen langs de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Stelling van Amsterdam en de Zuiderwaterlinie vormen het decor voor spannende, ontroerende, grappige en vooral mooie verhalen. Verhalen die je bij blijven, verhalen die je voor altijd meeneemt. Achteroverleunend in een cultuurhistorische omgeving, liggend in het gras of hangend in een tuinstoel zeg je alle digitale media voor een middag vaarwel en laat je je betoveren door vertellers en de entourage van het fortenerfgoed. Natuurlijk kan je ook genieten van een hapje of drankje op een fortterras.

Programma
De verhalen worden voorgedragen door topvertellers uit Nederland en België. Zoals Janneke Tanja, Mia Verbeelen (verteller van het jaar), Mirjam Mare, Eric Borrias, Sahand Sahebdivani, Soufiane Moussouli, Peter Faber, Bastiaan – de Zwitser – Smit en vele anderen. Op de diverse locaties is er van 14:00 tot 17:00 uur een doorlopend programma met verhalen voor jong en oud.

Zomer vol verhalen vindt plaats op de volgende data en locaties:
5 juli – Antoniahoeve – Schalkwijk
11 juli – Werk aan de Korte Uitweg – Tull en ’t Waal
12 juli – Fort Nieuwersluis – Nieuwersluis
19 juli – Beeldentuin de Wielegaard – Zijderveld
26 juli – Fort aan de Klop – Utrecht
1 augustus – Kunstfort Asperen – Asperen
2 augustus – Fort de Bilt – Utrecht
8 augustus – Lunet IV – Utrecht
9 augustus – Nederlands Vestingmuseum – Naarden
16 augustus – Fort Altena – Werkendam
22 augustus – Fort Sabina – Heijningen
23 augustus – Fort Vuren – Vuren
30 augustus – Fort Markenbinnen – Markenbinnen

Een kaartje voor Zomer vol Verhalen kost € 5, reserveren kan op www.zomervolverhalen.nl en www.forten.nl.

Lees ook:Amber gaat op tournee; morgen in Utrecht
Lees ook:Kom lezend zwarte zaterdag 4 augustus door
Lees ook:De Zomer van het Luisterboek op Radio 2
Lees ook:Dagboek van een sportgek: volle sportzomer Mart Smeets
Lees ook:Festival ter ere van W.G. van de Hulst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.