Boekenweek 2015: Waanzin thema tachtigste editie

Het thema van Boekenweek 2015 is waanzin, onder het motto: Te gek voor woorden. De tachtigste editie vindt plaats van zaterdag 7 maart t/m zondag 15 maart 2015. Dimitri Verhulst schrijft het Boekenweekgeschenk.

De literatuur zit vol met fascinerende hoofdpersonen die afwijken van de norm. Vaak op een tamelijk onschuldige manier, zoals de hoofdpersonen uit Het Boek Ont van Anton Valens, die de post niet open durven maken. Maar de literatuur zit ook vol met personen die tot waanzin worden gedreven of daadwerkelijk lijden aan het leven. Denk aan Eline Vere van Louis Couperus, aan Maya in Annelies Verbekes Slaap of aan of Werther van Goethe. Niet alleen in fictie, ook onderzoek of eigen ervaringen leveren prachtige boeken op, zoals Ontregelde geesten van Douwe Draaisma, Toen ik je zag van Isa Hoes en Paaz van Myrthe van der Meer. Kortom, waanzin in al zijn vormen tiert welig in de letteren.

De Boekenweek vindt zowel in Nederland als Vlaanderen plaats van 7 t/m 15 maart 2015. Boek.be organiseert de Boekenweek in Vlaanderen met steun van de Nederlandse Taalunie.

Lees ook:Boekenweek van start; 80ste keer alweer
Lees ook:Dimitri Verhulst schrijft Boekenweekgeschenk 2015
Lees ook:Boekenweek in Nederland én Vlaanderen
Lees ook:Jong zijn thema Boekenweek 2010 met Boekenweekgeschenk van Joost Zwagerman
Lees ook:Gratis treinen op zondag 14 maart met Boekenweekgeschenk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.