Familievoorstelling met bekende kinderboekenschrijvers

De kinderboekenuitgeverijen Leopold en Ploegsma brengen in samenwerking met producent VOF de Kunst en Harry Kies Theaterprodukties een kinderboekenprogramma in de Nederlandse theaters tijdens het theaterseizoen 2010/2011. De aftrap vindt plaats in de Kinderboekenweek van 6 t/m 16 oktober 2010. De theatervoorstelling wordt gepresenteerd door Arjan Smit (bekend van Sesamstraat) en Louise Donker samen met bekende auteurs van Uitgeverij Leopold en Ploegsma: Vivian den Hollander, Lydia Rood, Frank van Pamelen, Joke Reijnders, Martine Letterie, Selma Noort en Hans Kuyper. Er wordt tijdens de voorstelling samen met de kinderen gezongen, voorgelezen en quizzen gespeeld. De familievoorstelling is voor kinderen vanaf 5 jaar.
 
Red de wereld!
Het thema van de voorstelling is het verbeteren van de wereld. Kinderen zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen, die van ver weg en die van dichtbij. In de Red De Wereld Boekenshow gaan zij samen met een van de bekende auteurs op reis met de gekke quizmaster (Arjan Smit) en de reislustige muzikante (Louise Donker). Samen met de jonge wereldburgers in het publiek ontdekken ze de wereld die begint bij de stoel naast hen, maar almaar groter wordt tot in Afrika toe. Ze verplaatsen zich o.a. met het vliegtuig, de trein, maar vooral: met boeken! 

Een middag met liedjes van VOF de Kunst, verhalen, schrijvers en avonturen en een show waarin je ook je uitgelezen boek kunt ruilen met de quizmaster, de schrijver of iemand uit het publiek. Dus neem een boek van jezelf mee naar de voorstelling en ruil het voor een nieuw avontuur!
 
Kijk voor het volledige speelschema op: www.reddewereldboekenshow.nl.

Lees ook:Ouwehoeren Martine en Louise Fokkens op reis
Lees ook:Zwervende kinderboeken tijdens Kinderboekenweek
Lees ook:Uitgeverijen bundelen krachten voor digitaal kinderboek
Lees ook:Kanshebbers Prijs van de Nederlandse Kinderjury bekend
Lees ook:Crowdfunding TenPages.com voor boeken bekende auteurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.