De Gouden Strop Genomineerden: Conrad, Hartman, Nolet, Ross en Verhoef

Patrick Conrad, Corine Hartman, Donald Nolet, Tomas Ross en Esther Verhoef zijn genomineerd voor De Gouden Strop 2014. De jury, onder leiding van Jaap Jongbloed, koos deze thrillers uit 90 inzendingen.


De boeken op een rijtje:
Tango assasino‘ van Patrick Conrad (De Bezige Bij Antwerpen)
Zielloos‘ van Corine Hartman (Karakter Uitgevers)
Versleuteld‘ van Donald Nolet (TRC/Cargo)
De tweede november‘ van Tomas Ross (TRC/Cargo)
De kraamhulp‘ van Esther Verhoef (Ambo/Anthos) zijn genomineerd voor De Gouden Strop 2014.

Opmerkelijk: het boek van Donald Nolet vinden we ook terug op de lijst van kanshebbers voor de Schaduwprijs, de prijs voor het beste debuut in het spannende genre. De Gouden Strop, de grootste prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek, wordt tezamen met de Schaduwprijs op de Avond van het Spannende Boek, donderdag 29 mei in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam, bekendgemaakt en uitgereikt. De prijzen zijn een initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM).

De jury bestaat dit jaar uit redacteur literatuur en podiumkunsten Elsevier Irene Start, directeur BiblioNu Marian van Leth, recensent VN’s Detective & Thrillergids Erik de Vries, thrillerrecensent van de Vlaamse kranten De Standaard en Het Nieuwsblad John Vervoort en journalist en televisie presentator Jaap Jongbloed. De Gouden Strop is in 1986 in het leven geroepen en genoemd naar het gelijknamige boek van Joop van den Broek. Aan De Gouden Strop is een geldprijs van € 10.000,- verbonden en een sculptuur van de hand van Marianne van den Heuvel. Vorig jaar won Michael Berg met Nacht in Parijs. Tomas Ross en Charles den Tex hebben de prijs al drie keer gewonnen.

Lees ook:Donald Nolet wint Schaduwprijs én Gouden Strop
Lees ook:Genomineerden Schaduwprijs: Koemans, Langstraat, Niewierra en Nolet
Lees ook:Donald Nolet debuteert bij Tomas Ross Crime
Lees ook:Recordaantal inzendingen Gouden Strop en Schaduwprijs
Lees ook:Bram Dehouck wint De Gouden Strop 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.