Donald Nolet wint Schaduwprijs én Gouden Strop

Donald Nolet heeft de Schaduwprijs voor het beste thrillerdebuut én De Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek, ontvangen voor zijn thriller Versleuteld. De prijzen zijn vanavond uitgereikt op de Avond van het Spannende Boek, de openingsavond van de 26ste editie van Juni – Maand van het Spannende Boek, in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Nolet ontving beide prijzen uit handen van Tess Gerritsen, de internationaal befaamde thrillerauteur en schrijver van het Geschenkboek Incendio. Versleuteld is zijn debuut en de eerste titel op het onlangs opgerichte imprint TRC van Uitgeverij Cargo en thrillerauteur Tomas Ross. De gehele maand juni geeft de boekhandel het Geschenkboek Incendio van Tess Gerritsen cadeau aan haar klanten bij besteding van 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Donald Nolet (1975) studeerde Japanse taal en cultuur in Leiden. Sinds zijn afstuderen werkt hij als copywriter in de reclamewereld. ‘Nolet verbindt een aantal klassieke ingrediënten van de thriller op een verbluffende manier met elkaar. Hij verrast met zijn meesterlijk uitgekiende en uitstekend geschreven factionthriller van internationale allure’, aldus de juryvoorzitter van De Gouden Strop Jaap Jongbloed. De jury bestaat verder uit: redacteur literatuur en podiumkunsten Elsevier Irene Start, recensent VN’s Detective & Thrillergids Erik de Vries, thrillerrecensent De Standaard John Vervoort en directeur BiblioNu Marian van Leth. De Schaduwprijs bestaat uit een illustratie van Daan Jippes en een check van 1000,-. De Gouden Strop prijs uit een sculptuur van Marianne van den Heuvel en een cheque van 10.000,-.

26ste Juni – Maand van het Spannende Boek
De Avond van het Spannende Boek is de jaarlijkse opening van de Maand van het Spannende Boek en hét ‘Boekenbal’ voor misdaadauteurs en thrillerlezers. Onder anderen thrillerauteurs Marion Pauw, David Hewson, Inge Ipenburg, Jeroen van Inkel, Judith Visser en de Literaire Thrillersalon van Carla en Annet de Jong vormden de speerpunten van het programma. Eregast was de Chinees-Amerikaanse Tess Gerritsen, auteur van het Geschenkboek Incendio.

[isbn]9789023483212[/isbn]

Lees ook:De Gouden Strop Genomineerden: Conrad, Hartman, Nolet, Ross en Verhoef
Lees ook:Grote buitenlandse auteurs op Avond van Spannende Boek
Lees ook:Gouden Strop en Schaduwprijs naar Bram Dehouck
Lees ook:Ontmoet Tess Gerritsen dit weekend
Lees ook:Genomineerden Schaduwprijs: Koemans, Langstraat, Niewierra en Nolet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.