Genomineerden Schaduwprijs: Koemans, Langstraat, Niewierra en Nolet

Wie wint er dit jaar de Schaduwprijs? Monique Koemans, Tjeerd Langstraat, Anya Niewierra en Donald Nolet maken kans op deze prijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige thrillerdebuut. De winnaar ontvangt een geldbedrag van duizend euro en een kunstwerk van Daan Jippes. De bekendmaking vindt plaats voorafgaand aan de uitreiking van De Gouden Strop tijdens de Avond van het Spannende Boek.

Als wij een inschatting mogen doen, dan maakt Donald Nolet de grootste kans om met de prijs naar huis te gaan. Hij behoort namelijk niet alleen tot de genomineerden voor de Schaduwprijs, maar staat ook op het lijstje van De Gouden Strop-jury.

De genomineerden op een rijtje:
• ‘2013‘ van Monique Koemans (Xander Uitgevers)
• ‘Villa Gladiola‘ van Tjeerd Langstraat (Uitgeverij Logikos)
• ‘Vrij uitzicht‘ van Anya Niewierra (B for Books)
• ‘Versleuteld‘ van Donald Nolet (TRC- Cargo)

De jury van de Schaduwprijs 2014 telt vier leden, plus juryvoorzitster Wendela de Vos. Zij is voorzitster van het GNM, onderdeel van het auteursduo Tupla Mourits en is ook bekend van theater en cabaret. Naast Wendela de Vos bestaat de jury uit de prijswinnaar van vorig jaar, auteur Michael Berg, thrillerauteurs Almar Otten en Carla de Jong en boekverkoper Wim Krings.

De prijs is genoemd naar de legendarische hoofdpersoon ‘de Schaduw’ van de auteur Havank. De meest recente prijswinnaars zijn: Walter Lucius (2013), Kevin Valgaeren (2012), Linda Jansma (2011) en Bram Dehouck (2010).

Lees ook:De Gouden Strop Genomineerden: Conrad, Hartman, Nolet, Ross en Verhoef
Lees ook:Donald Nolet wint Schaduwprijs én Gouden Strop
Lees ook:Schaduwprijs 2012 naar Kevin Valgaeren
Lees ook:Recordaantal inzendingen Gouden Strop en Schaduwprijs
Lees ook:Groslijst Gouden Strop en Schaduwprijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.