Recordaantal inzendingen Gouden Strop en Schaduwprijs

De jury van De Gouden Strop, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek, heeft het zwaar te verduren: dit jaar werden er wéér meer boeken ingezonden dan voorgaande jaren. Vijf jaar geleden werden er nog ‘maar’ 57 titels ingestuurd, terwijl de jury dit jaar maar liefst 87 titels <Bekijk hier de inzendingen> in de brievenbus kreeg.

Ook het aantal inzendingen voor de Schaduwprijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige debuut in het spannende genre, loopt op. Hoewel dit jaar het aantal gelijk is aan dat van vorig jaar, twintig inzendingen, is er toch sprake van groei: vorig jaar werden bij wijze van eenmalig experiment ook boeken toegelaten die in eigen beheer waren uitgegeven.

Opvallend is ook hoeveel drukproeven er in de dagen voor de sluitingsdatum binnenkwamen bij het secretariaat. De consument kan zich de komende tijd dus verheugen op veel nieuwe spannende boeken van eigen bodem!

De bekendmaking van de genomineerden vindt plaats op 27 april tijdens de persbijeenkomst van Juni – Maand van het Spannende Boek. De Gouden Strop en Schaduwprijs worden beiden uitgereikt op 1 juni 2010 tijdens The Power of Plots, de openingsavond van Juni – Maand van het Spannende Boek in de Melkweg Amsterdam.

De Gouden Strop en de Schaduwprijs zijn een initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM). Beide prijzen worden mogelijk gemaakt door The Read Shop en Stichting Lira.

Lees ook:Gouden Strop en Schaduwprijs naar Bram Dehouck
Lees ook:Gouden Strop longlist via twitter bekendgemaakt
Lees ook:Genomineerden Gouden Strop en Schaduwprijs zijn bekend
Lees ook:Koos Postema juryvoorzitter Gouden Strop 2010
Lees ook:De Gouden Strop en Schaduwprijs naar CPNB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.