Bram Dehouck wint De Gouden Strop 2012

De Vlaamse auteur Bram Dehouck (1978) heeft De Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek, ontvangen voor zijn tweede thriller ‘Een zomer zonder slaap’ (uitgeverij De Geus). Het is de tweede keer dat Dehouck deze prestigieuze prijs wint: in 2010 won hij zowel De Gouden Strop als de Schaduwprijs voor zijn debuut ‘De minzame moordenaar’.

‘De winnaar van De Gouden Strop 2012 heeft een prachtig boek geschreven, een verademing. En door de zwarte humor in zijn werk, verfrist hij het genre van het spannende boek en is hij bezig een unieke plaats te veroveren in de Nederlandstalige misdaadliteratuur’, aldus juryvoorzitter Rik van de Westelaken.  

De winnaar van De Gouden Strop 2012 ontvangt een cheque van € 10.000 en een sculptuur van beeldhouwer Marianne van den Heuvel. In 2011 won Gauke Andriesse de prijs voor ‘De handen van Kalman Teller’. De Gouden Strop is in 1986 ingesteld op initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM).

[isbn]9789044518368[/isbn]
[isbn]9789044522020[/isbn] 

Lees ook:Michael Berg wint De Gouden Strop 2013
Lees ook:Annemarie van Gaal juryvoorzitter De Gouden Strop 2013
Lees ook:Longlist De Gouden Strop bekendgemaakt
Lees ook:Gouden Strop en Schaduwprijs naar Bram Dehouck
Lees ook:Koos Postema juryvoorzitter Gouden Strop 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.