Nieuwe webshop voor The American Book Center

Met de lancering van ruim 440.000 Engelstalige ebook titels op hun website www.abc.nl positioneert The American Book Center zich meteen als een belangrijke aanbieder van Engelstalige eboeken in Nederland. De vernieuwde webshop is nu ruim een week in de lucht.

ABC besloot het boekenaanbod uit te breiden met e-books, omdat veel klanten in de winkel vragen naar digitale boeken. “Ze willen graag loyaal blijven en bij ons blijven kopen, maar die mogelijkheid om ebooks te kopen was er tot nu toe niet”, aldus mede-eigenaar Lynn Kaplanian-Buller.

ABC’s e-bookaanbod bevat e-pubs en pdf’s, voorzien van Adobe DRM, die op Amazon’s Kindle na via alle devices toegankelijk zijn. De met Adobe DRM beveiligde eBooks zijn natuurlijk ook met behulp van een app als Bluefire op iPhone of iPad te installeren. E-readers biedt ABC niet aan. Kaplanian: “De markt is te verbrokkeld. Bovendien verwacht ik dat tablet en smartphone uiteindelijk de toekomst hebben.”

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat veel lezers na de aanschaf van eboeken, hun favoriete boeken alsnog de papieren versie kopen om in de boekenkast te zetten of cadeau te geven. The American Book Center komt daarom met een actie die de twee werelden van eboeken en papieren boeken verbindt. Tot en met 1 oktober kunnen klanten die een ebook aanschaffen, binnen 30 dagen de papieren versie van hetzelfde boek (mits aanwezig in de een van de twee winkels in Den Haag of Amsterdam) met 50% korting aanschaffen.

Lees ook:E-books uitgeverij voor iedereen toegankelijk met watermerk
Lees ook:Lezers Boek-delen koesteren papieren boek
Lees ook:Franchiseformule Bruna stapt in verkoop eBooks
Lees ook:Watermerk e-books nieuwe vorm auteursrechtenbescherming
Lees ook:Nederlandse lezer verkiest geprint boek boven ebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.