Lezers Boek-delen koesteren papieren boek

Literaire fictie, met name romans, is het meest geliefde genre voor leesclubs in Nederland en Vlaanderen. Boek-delen lezers blijven trouw aan het papieren boek. De populaire eBooks en apps winnen nog niet aan populariteit onder de Boek-delen lezers. Dat is een van de uitkomsten van het lezersonderzoek 2012 van Boek-delen, gehouden onder de lezers van Boek-delen (respons: 148 lezers).

Ruim negentig procent van de ondervraagden geeft aan voorkeur te hebben voor het papieren boek in plaats van het eBook. Dit terwijl het eBook in Nederland steeds meer aan populariteit wint. Het tabletgebruik onder Boek-delen lezers ligt gelijk aan het landelijke gemiddelde. Vijftien procent van de ondervraagden is in het bezit van een tabletcomputer. Men gebruikt nieuwe media voornamelijk voor het opzoeken van literatuur gerelateerde informatie.

De abonnees van Boek-delen tonen zich in het onderzoek erg tevreden over het tijdschrift: de gemiddelde waardering ligt op 7,9. Meest geliefde onderdelen zijn de interviews met schrijvers en de uitgebreide auteurskaternen die leesclubs veel informatiemateriaal bieden voor de bespreking van één specifiek boek. Ook de Boek-delen Lezersservice, waarmee leesclubs hun eigen seizoengids kunnen samenstellen, wordt zeer gewaardeerd.

Lees ook:Jip en Janneke populairste kinderboek
Lees ook:Lezend Nederland laat zich het liefst tippen door vrienden
Lees ook:Populariteit van digitale boeken stijgt
Lees ook:Gerbrand Bakker wint Boek-delenprijs
Lees ook:Webshop eBook.nl overgenomen door ePagine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.