Schrijfster Renate Dorrestein deelt ongepubliceerde nieuwe roman gratis uit aan fans

Niet de boekhandel, niet de pers, maar de lezers komen als allereersten in Nederland in het bezit van de nieuwste roman van Renate Dorrestein. Op donderdag 2 april zullen enkele tientallen trouwe fans tijdens een feestelijke lezersmiddag in Amsterdam de roman ‘Is er hoop’ ontvangen uit handen van de schrijfster. Het boek is voor de rest van Nederland pas beschikbaar vanaf 16 april.

De afgelopen maand meldden duizenden lezers zich aan na een oproep voor deze bijzondere gelegenheid via de websites van onder andere leesclubs en tijdschriften; alleen al via de website van Libelle kwamen meer dan 3000 aanmeldingen binnen. De uiteindelijke selectie van de groep vond plaats door loting.

“Al meer dan een kwarteeuw vertellen mensen mij regelmatig dat ze al mijn romans hebben gelezen,” aldus Renate Dorrestein. “Trouwe lezers zijn een kostbaar bezit. Je kunt schrijven tot je een ons weegt, maar het zijn de lezers die verhalen en personages tot leven wekken door ze in hun hart te sluiten. Daar wil ik ze op deze manier graag een keer voor bedanken. En daar komt nog iets bij. Ieder boek is natuurlijk in de eerste plaats voor de lezers bestemd, maar dat geldt voor is er hoop nog meer dan gewoonlijk. Deze roman is namelijk ontstaan vanuit vragen die lezers mij het vaakst hebben gesteld. Zonder die vragen zou het boek niet tot stand zijn gekomen. Zonder het zelf te beseffen, hebben talloze lezers er als het ware aan meegeschreven.”

Lees ook:Succesvolle start voorleesestafette in eenvoudige taal
Lees ook:Renate Dorresteins is er hoop verschijn in eenvoudige taal
Lees ook:Renate Dorresteins is er hoop verkocht aan Duitsland, Italië en Finland
Lees ook:Lezers Boek-delen koesteren papieren boek
Lees ook:Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor wordt verfilmd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.