Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor wordt verfilmd

In Berlijn wordt op dit moment de film naar de roman ‘Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor’ van Renate Dorrestein gedraaid. Producent Moovie – The Art of Entertainment verfilmt het boek onder de titel ‘Meine verrückte Familie’ voor de Duitse televisie. De hoofdrollen in deze ZDF-productie worden bezet door de bekende acteurs Iris Berben en August Zirner.

De regie is in handen van Christiane Balthasar. Oliver Berben van Moovie zegt desgevraagd: “Wij zijn er buitengewoon blij mee dat wij de filmrechten van deze bestseller konden krijgen. Zelden werden problemen van vrouwen van 50+ zo raak en vol humor neergezet. En ook onze bewerking doet daar recht aan.”

Renate Dorrestein was verrast toen ze het scenario las: “Meestal schrik ik erg van de filmscripts naar mijn werk die me worden voorgelegd. Ze gaan doorgaans alleen maar over het drama uit mijn romans en niet over de wonderlijk hilarische kanten die elk drama ook in zich herbergt. Om die reden heb ik helaas al heel wat verfilmingsplannen moeten afkappen. Maar bij het lezen van het Duitse scenario schoot ik vaak hardop in de lach, en hoe die verfilming ook zal uitpakken, juist de lichte kant van mijn verhaal komt er beslist goed in uit de verf.”

Het is de bedoeling dat de verfilming in 2010 op televisie komt. In Duitsland is de roman verschenen bij C. Bertelsmann. Bijna elk boek van Renate Dorrestein wordt door producenten onder optie genomen.

Lees ook:Succesvolle start voorleesestafette in eenvoudige taal
Lees ook:Renate Dorresteins is er hoop verkocht aan Duitsland, Italië en Finland
Lees ook:Die Buddenbrooks van Thomas Mann verfilmd
Lees ook:Schrijfster Renate Dorrestein deelt ongepubliceerde nieuwe roman gratis uit aan fans
Lees ook:Wie wordt het nieuwe schrijfidool?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.