Van meisje tot meesteres: zoektocht naar aspecten SM

Schrijfster Suzanne M. biedt in het boek ‘Van Meisje tot Meesteres’ een fascinerende inkijk in de wereld van sadomasochisme. Ze beschrijft haar eigen ontdekkingstocht vol bijzondere ervaringen en hoe ze zich ontwikkelde van verbaasde buitenstaander tot actieve deelneemster.

Als tiener heeft Suzanne fantasieën over onderdanigheid, waar ze met niemand over kan praten. Dan, begin jaren negentig, op bezoek bij een goede vriendin, blijkt ineens dat Suzanne niet alleen is. Ook de vriendin heeft SM gevoelens, en durfde er niet eerder met iemand over te praten.

Wat volgt in de jaren erna is een ontdekkingsreis door SM-land waarbij Suzannes aangeboren nieuwsgierigheid en experimenteerdrift haar tot in alle hoeken van de SM brengt. Ze vindt touw, kettingen, pijn en zwepen, maar ook tederheid en liefde, wilde fetish dance party’s en heel bijzondere mensen. Suzanne ontdekt dat SM niet een verzameling is van enge gemaskerde mensen in zwart leer, maar eerder een vorm van alternatieve seksualiteit, een variatie op en uitbreiding van de seksspelletjes die voor veel mensen normaal zijn in de slaapkamer.

Over de auteur
De auteur Christine Karman (1969), die schrijft onder het pseudoniem Suzanne M, is afgestudeerd in de astrofysica. Ze werkt als zelfstandig ondernemer in de IT, waarbij ze verschillende perioden voor haar werk in Silicon Valley woonde. Sinds de jaren negentig onderhoudt ze een informatieve website over SM, de eerste in ons taalgebied: www.suzannem.nl.

[isbn]9789089752031[/isbn]

Lees ook:Nieuwe boek Suzanne Vermeer verschijnt 15 januari
Lees ook:Knappe mensen doen de lelijkste dingen
Lees ook:Permanent tegenwoordige tijd – Suzanne Corkin
Lees ook:Suzanne Buis date maar wat
Lees ook:Leontien van Moorsels rit van het leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.