Leontien van Moorsels rit van het leven

Mocht je nog snel voor Kerst een mooi boek voor een sportliefhebber zoeken, dan raden wij ‘De rit van mijn leven’ van Leontien van Moorsel aan. Openhartig vertelt de voormalig wielrenster over haar angsten, verdriet, obsessies, moed en kracht.

Succes heeft vaak ook een donkere keerzijde. Iemand die daar volmondig over mee kan praten is Leontien van Moorsel, die naast ongekend grote roem als wielrenster ook moest worstelen met bijvoorbeeld een eetstoornis, waarbij ze jarenlang leefde op niet meer dan een blik sperziebonen per dag. Ja, dat lees je goed. Van Moorsel at alleen nog maar sperziebonen. Je moet er toch niet aan denken.

Van Moorsel vertelt aan journalist Marjolein Hurkmans over de vele ups en downs in haar leven, haar strijd tegen de eetstoornis, het moederschap dat haar leven nieuwe invulling geeft nu de pedalen niet langer meer permanent ronddraaien en het bedrijf dat ze nu samen met haar man Michael Zijlaard runt. Maar ook over haar enorme successen en wat ze er voor over had om het te bereiken. Daarnaast komen ook haar ouders, broer en zussen, schoonouders, man en vriendin Daniëlle Overgaag aan het woord. En natuurlijk kun je genieten van prachtige foto’s.

Heb je eigenlijk helemaal niets met wielrennen, toch zul je genieten van het bijzondere verhaal van de goedlachse dame uit het Brabantse Boekel. En wil je indruk maken op je vrienden dan leer je gewoon het overzicht met alle successen uit haar carrière door. Weet je altijd hoeveel Olympische titels en wereldkampioenschappen ze won.

Lees ook:Ingmar Vriesema over Het Beroemde Broer & Zus Boek
Lees ook:Roman over een beoogd Tourwinnaar
Lees ook:Boek over wielerklassiekers must voor wielerfan
Lees ook:Lucretia Grindle sleept je mee in geschiedenis Italië
Lees ook:Anorexia, de duivel op mijn schouder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.