Finalisten NK Poetry Slam 2014 bekend

Bezoekers en juryleden verkozen gisteren Arnoud Rigter (Eindhoven), Daniël Vis (Utrecht), Gijs ter Haar (Roermond), Josse Kok (Dordrecht), Lotte Dodion (Antwerpen), Maaike Haneveld (Amersfoort), Niels Terhalle (Utrecht) en Sannemaj Betten (Sint Jacobiparochie, Friesland) tot finalisten van het NK Poetry Slam 2014. Tijdens de landsfinale op zaterdag 1 februari bepalen eveneens een vakjury én het publiek wie de beste poetry slammer van het jaar is.

Hij/zij gaat naar huis met de titel ‘Slampion 2014’, 1000 euro en de Gouden Vink wisseltrofee, vernoemd naar inspiratiebron van vele poëzieperformers Simon Vinkenoog. De winnaar treedt in de voetsporen van eerdere ‘Slampions’ als Erik Jan Harmens (2002), Ellen Deckwitz (2009) en Kira Wuck (2011) voor wie winst op het NK Poetry Slam hun landelijke doorbraak als dichter betekende.

‘Slammen is een toetssteen of je gedichten werken. Filosofisch geneuzel en moeilijk doen om het moeilijk doen worden meteen afgestraft. Aangezien er niet al te veel poëzie wordt gelezen, is slam de ultieme kennismaking met de dichtkunst, voor het publiek en voor jezelf als jonge dichter. Opeens worden deuren voor je geopend, die anders lang gesloten zouden blijven.’ Aldus Ellen Deckwitz die samen met Slampion 2010 Daan Doesborgh de finale presenteert.

Ester Naomi Perquin, Arjen Lubach en Andy Fierens nemen plaats in de jury en muziek van de band Town of Saints maakt de feestelijke avond compleet.

Finale NK Poetry Slam 2014
zaterdag 1 februari, 20.00 uur
RASA, Utrecht

Lees ook:Ellen Deckwitz winnaar NK Poetry Slam 2009
Lees ook:10 jaar NK Poetry slam!
Lees ook:Finalisten NK Poetry Slam bekend; 14 december, Utrecht
Lees ook:NK Poetry Slam met Katinka Polderman
Lees ook:Kira Wuck winnaar tiende NK Poetry Slam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.