10 jaar NK Poetry slam!

Het NK Poetry slam viert feest. Voor de tiende keer zullen negen dichters met elkaar strijden om de titel Slampion, €1000,00, De Gouden Vink en een plaats op het WK in Parijs. Wie er wint, bepalen het publiek en een vakjury, met daarin onder meer dichter Menno Wigman en dichter/ presentator Wim Brands.

Het NK vindt vanavond plaats in Tivoli de Helling, Utrecht. De presentatie is voor de gelegenheid in handen van het duo L&D, oftewel Oud-slampions Ellen Deckwitz (2009) en Daan Doesborgh (2010), die eerder optraden op Lowlands en met het Nederlands Blazers Ensemble. De eerdere kampioenen, waaronder Erik Jan Harmens en Najiba Abdellaoui, bloemlezen tien jaar NK Poetry slam in Nederland. De Amsterdam Klezmerband maakt het feest compleet.

Een poetry slam is een wedstrijd waarbij dichters eigen werk voordragen en het publiek een winnaar kiest. Sinds 2002 is er een jaarlijks landskampioenschap. Veel deelnemers uit het verleden braken door naar het reguliere poëziecircuit, zoals eerdere kampioenen Erik Jan Harmens, Krijn Peter Hesselink en Najiba Abdellaoui. Deze laatste staat, samen met Ellen Deckwitz, in de VIVA top 400 van meest veelbelovende vrouwen.

De hoofdprijs bedraagt 1000 euro plus een wisseltrofee; deze heette voorheen ‘De Gouden Albatros’, maar werd in 2009 omgedoopt tot ‘De Gouden Vink’, ter ere van de kort daarvoor overleden Godfather of Poetry slam Simon Vinkenoog. Poetry slam ontstond in de jaren ’80 in de VS en waaide eind jaren ’90 over naar Nederland.

Finale NK Poetry Slam
Tijd: zaterdag 10 december, deuren open 19.30 uur.
Locatie: Tivoli de Helling, Helling 7, Utrecht.
Meer informatie: www.poetryslam.nl en www.nkpoetryslam.nl

Lees ook:Arie Boomsma in jury NK Poetry Slam
Lees ook:NK Poetry Slam met Katinka Polderman
Lees ook:Ellen Deckwitz winnaar NK Poetry Slam 2009
Lees ook:Kira Wuck winnaar tiende NK Poetry Slam
Lees ook:Najiba Abdellaoui wint NK Poetry Slam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.