Kira Wuck winnaar tiende NK Poetry Slam

Kira Wuck uit Amsterdam heeft zaterdagavond 10 december het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2011 gewonnen. In popzaal Tivoli in Utrecht streden negen dichters om de landstitel. Het NK Poetry Slam werd dit jaar voor de tiende maal gehouden.

In de jury zaten dichter en presentator Wim Brands en de dichters Menno Wigman en Jaap Blonk. In de laatste slamronde werd uitsluitend gestemd door het publiek. Jurylid Wigman over de winst van Wuck: “Ze schrijft sterke gedichten en de manier waarop ze voorleest is oorspronkelijk. Nu ook de tiende NK winnaar is gekozen, kunnen we concluderen dat het publiek altijd gelijk heeft gehad.” Kira Wuck won de landstitel ‘Slampion 2011′, een geldbedrag en de wisseltrofee ‘De Gouden Vink’, vernoemd naar dichter en inspirator van vele poetry slammers, Simon Vinkenoog. In mei 2012 zal Wuck Nederland vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Poetry Slam in Parijs.

In de finale moest Kira Wuck het opnemen tegen kandidaat Boris de Jong. De finalisten gingen elkaar met woorden te lijf op het podium van Tivoli. Kira Wuck(1978)is half Fins en half Indonesisch. Ze heeft onlangs de opleiding scenarioschrijven afgerond aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Kira Wuck debuteerde als dichter in het literaire tijdschrift Tirade.
Poetry Slam is een wedstrijd voor beginnende dichters waarin zowel de tekst als de voordracht worden beoordeeld. Tot eerdere winnaars behoren o.a. Erik Jan Harmens, De Woorddansers, Krijn Peter Hesselink en Ellen Deckwitz. Het NK Poetry Slam werd georganiseerd door Het Poëziecircus.

Lees ook:Laura van der Haar wint NK Poetry Slam
Lees ook:Ellen Deckwitz winnaar NK Poetry Slam 2009
Lees ook:10 jaar NK Poetry slam!
Lees ook:Optreden Ramsey Nasr op iPoetryLive (16 februari 2012)
Lees ook:NK Poetry Slam winst Daan Doesborgh en Martijn Teerlinck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.